Kecskemét

2024.07.27. 07:00

Kovács István József költő saját verseivel a gyerekeket és a nyugdíjasokat is megszólítja

Májusban a magyar irodalom és versek terjesztése céljából több óvodába és iskolába is elment a kecskeméti Kovács István József. A Pilinszky-díjas költő újabb rendezvénysorozatba kezdett, ezúttal a nyugdíjasokat szólítja meg a versek nyelvén. Programját Mezei Katalin kíséri tangóharmonikán.

Vizi Zalán

Kovács István József az első látogatását már meg is tette az egyik kecskeméti idősek otthonában, ahol felolvasta saját versét. A Magyar Kultúra Lovagja hírportálunknak elmondta, az óvodák és iskolák meglátogatását is folytatni fogja, illetve terve az, hogy idén valamennyi kecskeméti nyugdíjas klubba eljusson programjával.

Kovács István József, Kecskemét, vers,
Kovács István József és Mezei Katalin
Fotó: Vizi Zalán

– Szeretném felhívni a figyelmet a nyugdíjasok tevékenységére, a magyar kultúrát, az irodalmat és Mezei Katalin tangóharmonikás segítségével a zenét terjeszteni – mondta a Pilinszky-díjas költő. – A gyerekek óvodás korban már a mondókák, versek megtanulására képesek, ez kifejezetten jó hatással van fejlődésükre, míg a nyugdíjasokat az ilyen programok szórakoztathatják – hangsúlyozta a célokat Kovács István József, aki az év elején ünnepelte 80. születésnapját.

– Kevesen tudják, de Fekete István nemcsak regényeket írt, hanem nagyszerű versei is vannak. A gyerekeknek saját kötetem mellett ezeket a verseket is elviszem, míg a nyugdíjasok számára elsősorban saját versekkel készülök – tette hozzá a kecskeméti költő, aki a Nyitnikék Nyugdíjas Klub tagjaként találta ki rendezvénysorozatát.

Az első nyugdíjasoknak szóló programon Kovács István József verselése mellett Mezei Katalin tangóharmonika előadása csendült fel, dalra fakasztva a szépkorúakat. – Nagyon szeretek zenélni, hosszú órákon át játszom otthon. Nagy boldogság számomra, ha a hangszeres játékommal másnak is örömöt okozok. A zenének rendkívüli hatásai lehetnek, az ember harmóniát érezhet közben, nem gondol a problémákra. Az időseket is nagyon leköti, így azt gondolom, eredményes lesz kezdeményezésünk Kovács István Józseffel – mondta Mezei Katalin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában