Alkotótábor

2024.07.20. 10:41

Ismét együtt alkottak a művészek Hajóson

Negyvenhetedik alkalommal rendeztek képzőművészeti alkotótábort Hajóson.

Tapodi Kálmán

Az elkészült alkotásokból rendezett kiállítás pénteken nyílt meg a Borok és Művészetek Házában, melynek kertjében a tábor szervezője, ifjabb Alföldi Albert köszöntötte a rekordszámú résztvevőt. 

20240720-alkotótábor-megnyitó-hajós-ginál-róbert-PN (5)
Ezúttal Pataki Katának adták át a mesteri ecsetet
Fotó: Ginál Róbert

A  tárlatnyitón Fertőszögi Péter, művészettörténész, BÁV ART művészeti igazgatója méltatta a Hajósi Alkotótábor alapítója, a múlt évben elhunyt Alföldi Albert (1939-2023) érdemeit. Kiemelte az alkotótábor sokéves színvonalas múltját, többször is hangsúlyozva, hogy az idei a legszínvonalasabb kiállítás, amiben talán szerepe volt a résztvevők erős késztetésének, hogy méltón tisztelegjenek Berci bácsi emlékének. Tették mindezt úgy, hogy az elmúlt évek táborainak szakmai irányítója, Matteo Massagrande egy balesete miatt ezúttal nem tudta személyes tanácsaival segíteni az alkotókat. A tárlatnyitón azonban ott volt a kortárs olasz festészet kiemelkedő alkotója, aki az immáron hagyománynak tekinthető mesteri ecsetet – amely mindig a legnagyobb fejlődést mutató művészt illeti meg –, ezúttal Pataki Katának adta át.

20240720-alkotótábor-megnyitó-hajós-ginál-róbert-PN (7)
Fotó: Ginál Róbert

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában