Iparművészet

2024.04.07. 07:01

Neves alkotókkal lehet találkozni a kecskeméti HAdesign vásáron – galériával

Szombaton délután Kecskeméten megnyílt a Hírös Agóra által életre hívott HAdesign vásár, ahol egész hétvégén át európai hírű iparművészek alkotásait lehet megcsodálni és megvásárolni.

Lizik-Varga Katalin

Az esemény megnyitó rendezvényén Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. 

HAdesign, vásár, Kecskemét, Hírös Agóra
Európai hírű iparművészek alkotásait lehet látni Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

– Ez a rendezvény újításként jelenik meg Kecskemét kulturális életében – fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy a város vezetése fontosnak tartja felkarolni és támogatni az ilyen jellegű rendezvényeket.

Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, a HAdesign vásár ötletgazdája beszédében az alkotás dicséretére tette a hangsúlyt. 

– Meggyőződésem, hogy a kreatív ember máshogy lát, kedveli a váratlant, a szokatlant, az eredetiség ritkasága foglalkoztatja – fogalmazott.

Az igazgató elmondta, hogy véleménye szerint a kreativitásnak nevelésfilozófiai jelentősége is van, mert az a túlzó termelési folyamatban mindannyiunkat elhalmozó felesleg elől mutat kiutat, fenntarthatósági ajánlatot tesz. 

Király Fanni, ötvös iparművész, a kortárs ékszerművészet egyik képviselője is kiállít a vásáron. Az alkotó elmondta, hogy a vásár szervezésekor szívesen segített a tervezőtársak meghívásában. Mint mondta, a HAdesign vásáron megjelent érdeklődők pozitív visszajelzései jó érzéssel töltik el.

A művész kifejtette, hogy a vásár nem csupán hölgyeknek szól, hanem mindenkinek, aki szereti a szépet és a különlegeset. Mint mondta, az alkotások tervezése során művésztársaival gondoltak a férfiakra is. Azonban, tapasztalata szerint legtöbbször női vásárlók jönnek, akik maguknak, de sokszor a férfiaknak is választanak ajándékot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában