Online színház

2022.02.07. 18:53

Különleges előadást láthatnak az érdeklődők bajai könyvtárban

Egy különleges rendezvényt tartanak jövő héten a Bajai Ady Endre Városi Könyvtárban. A Madách Színház online előadását vetítik le – tájékoztatta hírportálunkat Zalavári László igazgató.

Márton Anna

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

– December közepén Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója küldött a könyvtáraknak egy ajánlatot több, hasonló témájú előadás felvételének megtekinthetőségéről. Ezek összefoglaló címe: Írók – sorsok – szerelmek, amely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50–70 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel. A kínálatból a névadónk, Ady Endre szerelmeiről készült alkotást választottuk. Bízunk abban, hogy sokak érdeklődését felkelti ez a közvetítés, így esetleg lehet folytatása is – hangsúlyozta az igazgató. 

Nyáry Krisztián film-szín-játéka az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, melyben a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában ismerhetjük meg. Egy 30-as évei közepén járó, önpusztító férfi – megverve zsenitudattal, és megáldva igazi zsenialitással. Egy kora 40-es nagyvilági dáma, akit gyötör szépsége lassú elmúlása. Egy 20-as évei közepén járó, életvidám, frissen elvált fiatalasszony. Egy éretlen kamaszlányból céltudatos felnőtt nővé váló úri kisasszony. 

A négy ember közt kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet sejtet, de történetük még izgalmasabb, ha tudjuk: valós személyekről van szó. 

Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady Endre és három meghatározó szerelme, Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. A Madách Színház online előadását csak 16 éven felülieknek ajánlják. A közvetítés február 10-én, csütörtökön, 18 órakor kezdődik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában