Rendezvény

8 órája

Nem ijedtek meg az esőtől a nyárlőrinci szüreti felvonulók – galériával, videóval

Nem kedvezett az időjárás a szüreti felvonulóknak Nyárlőrincen. A reggeli órákban és délelőtt még nem hullott csapadék, de utána eleredt az eső. Ettől függetlenül a felvonulást megtartották.

Szentirmay Tamás

Negyvennégy fogat a környező településekről jelezte, hogy elmegy Nyárlőrincre, a szüreti felvonulásra. Az esős időjárás miatt azonban vissza kellett mondani őket, így csak két fogatos, az egyik a zenészeket vitte, és egy csikós vonult végig a település utcáin, már ami az eredeti tervet illeti. Jött ugyanis egy ragyogó ötlet Szabó János vállalkozótól, hogy akkor kamionnal, ponyva alatt vigyék el azokat, akik részt akarnak venni a szüreti felvonuláson. Az ötletet tett követte. Raklapokat tettek a kamionokra, amire rá lehetett ülni, utána pedig már csak fel kellett szállni a hatalmas autókra. Így aztán nem nyolcvan, kilencven lóerő vonult végig a település utcáin, hanem 854.

szüreti felvonulás, Nyárlőrinc, eső
Nem ijedtek meg az esőtől a nyárlőrinci szüreti felvonulók
Fotó: Szentirmay Tamás

Négy helyen, az Orgona, a Koháry István, a Rákóczi Ferenc és az Árpád utcákban álltak meg, ahol étellel, itallal fogadták őket. Volt tutajos tarhonya, töltött káposzta, sült vaddisznó, szendvics, zsíroskenyér, jobbnál jobb édes és sós sütemények. Az italkínálatra sem lehetett panasz, pálinkát, Unicumot, krém likőrt, bort, sört, különböző üdítőket töltöttek a kínálók a poharakba. A kisbíró, aki jelen esetben az általános iskolás Marsa Lázár volt, pedig kihirdette a mondókáját. Megköszönte mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és a megvalósításban.

Bár az eső miatt többen megáztak, ez mégsem szegte kedvét a mulatozóknak. Akinek pedig a délutáni mulatság kevés volt, az este részt vehetett a tornacsarnokban rendezett szüreti bálon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában