Vidám délelőtt

2024.10.10. 15:27

A Szigeti Farm izgalmas életével ismerkedtek a kalocsai óvodások – galériával

A Kalocsa Város Óvodája Csokonai utcai Tagóvodájának ovisai szerda délelőtt látogattak el a Szakmár-Kistényen lévő Szigeti Farmra. Az elmúlt héten, az állatok világnapjára időzített szabadtéri eseményt az eső elmosta, de ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadta a programot, amelyre a mintegy száz ovis, többen a szüleikkel együtt, autóbusszal érkezett.

Zsiga Ferenc

A gyerekeket a rendezvénysátorban tízórai várta, majd vezetőszáras pónilovaglás, állatsimogatás, a mezőgazdasági gépekkel való ismerkedés vette kezdetét, miközben a sok-sok kérdésre az óvodapedagógusok, a dadusok, a szülők és a farm munkatársai alig győztek válaszolni. A vendégházban a gyerekek körében népszerű csillámtetoválás sem maradt el, de ezúttal háziállatos csillámtetkók készültek. 

Szigeti Farm, óvodás, mezőgazdaság
A Szigeti Farm izgalmas életével ismerkedtek a kalocsai óvodások 
Fotó: Zsiga Ferenc

A farmbejárás során a kis látogatók megismerték a birtok adottságait, történetét, de mint a dédimama készítette házi lekváros fánk kóstolása közben elmondták, igazából a pónilovaglás, a lovakkal való ismerkedés, a borjak etetése és simogatása okozta a legnagyobb örömöt számukra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában