Rendezvény

3 órája

Két indiai szerzetes főzött a Wojtyla népkonyha támogatóinak

Kecskeméten, a népkonyhaként működő Wojtyla Barátság Központban ezúttal nem csak a szegények voltak a megvendégeltek. Két indiai szerzetes indiai ételkülönlegességet készített a létesítmény kiemelt támogatói számára.

Sebestyén Hajnalka

Két indiai szerzetes, Tete Remis atya, a Pápai Missziós Művek igazgatója és Anthony Mahimairaj egyházmegyés pap a napokban helyben főzött eredeti indiai étellel kedveskedett tizenhat vendég – a Wojtyla Barátság Központ legelkötelezettebb támogatói – számára a díszteremben. Erről a népkonyha számolt be hírportáluknak. 

indiai szerzetes, Kecskemét, Wojtya
Két indiai szerzetes főzött a Wojtyla népkonyha támogatóinak
Fotó: Wojtyla Ház

E különleges alkalomból Farkas P. József, a szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója ünnepélyesen bejelentette: Herbály Tibor jóvoltából nemrégiben napvilágot látott a népkonyha himnusza, mely szövegét, zenéjét illetően egyaránt hűen tükrözi a Wojtyla Ház küldetését, szellemiségét. A hanganyag a wojtyla.hu címen, illetve a YouTube-on hallgatható meg. 

A rendezvény közben Losonczy Marcell, a Marian Coffee baristája kávékülönlegességeket szolgált fel. A vendégek közt helyet foglaló Balogh Károly helvéciai polgármester támogatása révén pedig a szomszédos ebédlőben százhúsz adag marhapörköltet szolgáltak fel a Wojtyla szegényeinek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában