Fásítás

3 órája

Díszfacsemetéket adományoz a félegyháziaknak a helyi önkormányzat

A város zöldítése érdekében ingyen igényelhető díszfacsemete a kiskunfélegyházi önkormányzatnál. A kezdeményezésről a városüzemeltetés osztály tájékoztatta hírportálunkat. 

Vajda Piroska

Közleményükben azt írják, hogy az egyre melegebb nyarak és hosszabb aszályos időszakok miatt pusztuló városi fák mind sürgetőbbé teszik újabbak telepítését a környezetünkben. Az utóbbi években ősszel nagyobb mennyiségű díszfacsemetét telepít az önkormányzat a félegyházi közterületeken a lakótelkek előtt kiszáradt fák pótlása, a zöldfelületek fenntartása érdekében.

díszfacsemete, fásítás, Kiskunfélegyháza
Ingyen igényelhető díszfacsemete Kiskunfélegyházán
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mivel – a klímaváltozás kapcsán felismert felelősségtől indítva – a lakosság köréből is mind többen kérnek szakmai segítséget a városi főkertésztől és a városháza szakembereitől, a városvezetés úgy döntött, hogy az önkormányzat idén díszfacsemetékkel támogatja a lakossági törekvéseket.

Az akció keretében azok a félegyháziak igényelhetnek térítésmentesen díszfacsemetét, akik vállalják azoknak a szakszerű ültetését, majd a folyamatos gondozását. Amennyiben a területen kiszáradt fa van, annak eltávolításában is kérhetik az önkormányzat munkatársainak segítségét. Fát igényelni október 10-éig lehet a [email protected] e-mail-címen. A levélben fel kell tüntetni az igénylő nevét, címét, egyben a telepítés helyét, telefonszámát és az igényelt – reálisan telepíthető – fa mennyiségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában