Soltvadkert

1 órája

Nem kedvezett az időjárás a vadkerti szüreti fesztiválnak – galériával, videóval

Az égiek most sem kedveztek Soltvadkert legnagyobb rendezvényének. A szüreti fesztivál szombati fő napján jóval kevesebb ember szórakozott, mint korábban.

Barta Zsolt

Két hete azért helyezték át a rendezők a Soltvadkerti Szüreti Napok időpontját, mert az őszi esőzések közbeszóltak. Akkor úgy tűnt, hogy a mostani hétvége kellemes, eseménymentes lesz, azonban a szombat 15 milliméter esővel érkezett. Ez nem lett volna baj, de szinte egész nap esett.

szüreti fesztivál, felvonulás, soltvadkert
Az eső ellenére is sokan részt vettek a szüreti felvonuláson
Fotó: Barta Zsolt

Pénteken este a Gyöngyház Kulturális Központban Kárász András megnyitotta a programsorozatot. Felidézte egy 1990-es szüret emlékét, amely során az összefogás a példaértékű volt. A város második embere után a soltvadkerti Daróczi Csaba természetfotós Privát Éden című fotóvetítése következett. A természetfotós egy négyrészes vetítéssel készült, ennek keretében szemet gyönyörködtető fotókat mutatott be a közönségnek.

A megnyitó után a szabadtéri nagyszínpadon a Belmondo zenekar koncertje vette kezdetét. A koncert végeztével utcabált rendeztek, amelyhez a zenét a Budapest Party Show Band szolgáltatta. Másnap az esti nagykoncertet lefújták, így a Zaporozsec Együttes jövőre – szeptember 19-én – mutatkozik majd be a soltvadkertiek előtt.

Viszont az eső ellenére megtartották a szüreti főzőversenyt, folyamatosan nyitva tartottak a kiállítások. Azokat a zenei programok, amelyeket a nagyszínpadon láthatott volna a közönség, és amelyeket át lehetett költöztetni a művelődési házba, azokat a kulturális központban rendezték meg. Délután a leglátványosabb esemény a szüreti felvonulás volt, ahol az eső ellenére is felvonultak az ünneplők. A borutca több borásza a hideg ellenére is kinyitott, a gazdaköri sátorban bemutatták az idei terméseket a látogatóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában