Forgatag

2024.09.08. 07:00

A kecskeméti Szóraka Feszt öröm volt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt – galériával

Nagy érdeklődés kísérte szombaton Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben a mesés élményekben gazdag forgatagot. A Szóraka Feszt-en az egész család felhőtlenül szórakozhatott. Interaktív játékok, logikai feladatok, kézműves foglalkozások mellett a gólyalábasok sem hiányozhattak.

Sebestyén Hajnalka

Második alkalommal rendezte meg a Szóraka Feszt-et a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely. A fesztivál alapgondolata a „homo ludens”, azaz a játszó ember - hisz játszani mindenki szeret. Felhőtlenül, örömmel, vidáman. Ez a Szóraka Feszt célja, melyet idén is sikerült teljesíteni. Nemcsak élményt, hanem kulturális értékeket is közvetítettek a játékok és mesés programok útján.

Szóraka Feszt, Kecskemét,
Szóraka Feszt öröm volt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt
Fotó: Bús Csaba

Az udvaron és az épületben is minden játék és foglalkozás ingyenes volt. A programok tavalyhoz hasonlóan nemcsak a gyerekeket szórakoztatták, hanem a felnőtteket is.

A fesztivál keretében volt többek között Lego robotika, Jövőbe lövő egyszerre hat gyermeket megmozgató ügyességi játék, izgalmas felhővadászat, kézműves foglalkozások, gólyalábasok, bábjátékok, vándormuzsikus régi népi hangszerekkel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában