Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

2024.09.11. 21:28

A mozgássérültek területi érdekvédői találkoztak Mélykúton

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a Területi Aktivisták Találkozóját – Nyíregyháza, Kaposvár és Budapest mellett – elsőként a Dél-Alföld régióban működő tagegyesületek részére Mélykúton rendezte meg. Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyékben működő 27 tagegyesület választott tisztségviselői kaptak meghívást a találkozóra.

Pozsgai Ákos

A házigazda Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesülete képviseletében Rasztik Tibor elnök köszöntötte a vendégeket. Szót ejtett a mozgássérülteket támogató szervezetek aktuális kérdéseiről. A rendezvényen jelent volt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Kovács Tamás, Mélykút polgármestere, Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke, a MEOSZ elnökség tagjai, a MEOSZ munkatársai és a meghívott egyesületek tagjai. Kovács Ágnes MEOSZ-elnök megnyitóját követően a meghívott egyesületek képviselői bemutatták a szervezetükben folyó tevékenységet.

mozgássérültek, mozgáskorlátozottak, találkozó, Mélykút,
A mozgássérültek területi érdekvédői találkoztak Mélykúton
Fotó: Dora Tibor

A találkozó fő témája a MEOSZ fogyatékkal élő emberekért végzett érdekvédelmi tevékenységének bemutatása volt. Az egyesületi vezetők beszámoltak a szinte minden szervezetnél jelentkező utánpótlás hiányáról. A fogyó tagságról, a nehezedő működési feltételekről, valamint hogy mindezek ellenére a meglévő anyagi és humánerőforrások birtokában végeznek érdekvédelmi és közösségi feladatokat. A felvetett kérdésekre a MEOSZ tisztségviselők részletesen válaszoltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában