Felújítás

8 órája

A MerkÚjítók összefogásával újult meg a bácsalmási óvoda – galériával, videóval

Ötmillió forint adományból újult meg a nyár folyamán a bácsalmási óvoda. A kiskunhalasi Merkbau Zrt. a Merkújítók programja keretében ajándékozta meg a bácsalmásiakat. Ezzel óriási segítséget nyújtott, a gyönyörű környezetet hatalmas örömmel fogadták a kicsik az óvodapedagógusok egyaránt.

Sebestyén Hajnalka

A Merkbau Cégcsoport több mint 30 éve van jelen az építőipari szektorban, generálkivitelezéssel és építőanyag kereskedelemmel foglalkozik. A MerkÚjítók programot azzal a céllal hozta létre, hogy segítsenek olyan közintézmények felújításában, ahol erre nagy szükség van. A nyertes pályázó intézményt ötmillió forint értékben újítja fel vagy alakítja át.  

MerkÚjítók, Bácsalmás, Merkbau Zrt, óvoda,
A MerkÚjítók összefogásával újult meg a bácsalmási óvoda
Fotó: Beküldött fotó

Bácsalmási óvodát támogatták a MerkÚjítók

A választásuk ezúttal a Bácsalmási Kossuth Utcai Óvodára esett, mely az 1960-as években épült. A három csoportszobába 70 kisgyermek jár. A legutóbbi felújítás közel 20 éve történt. A helyiségeket régi típusú vak padlózatra helyezett parketta borította, hiányzott alóla a megfelelő betonréteg és a szigetelés is. Emiatt vizesedett, dohosodott, hullámosodott, darabokban jött fel, már nem volt biztonságos a kicsik számára. A MerkÚjítók csapata a megfelelő aljzat kialakításával és padlócserével orvosolta a problémát. A szakmai csapatot segítették még a pedagógusok, önkéntesek és szülők.

Biztonságosabb környezetet teremtettek

Az átadáskor Földesné Remete Renáta óvodavezető-helyettes hangsúlyozta: ez nemcsak egy épület átadásáról szól, hanem egy közösség összefogásáról, melynek eredményekként a gyerekek szebb, biztonságosabb, inspirálóbb környezetben játszhatnak, tanulhatnak. Köszönetét fejezte ki a Merkbau-nak, nagyon hálásak a segítségért, hiszen nélkülük nem tudták volna a felújítást megvalósítani. 

Segítik a jövő generációját

Knáb János, a Merkbau tulajdonosa kiemelte: ez nem csupán egy egyszerű felújítás volt, hanem a szimbóluma annak a koncepciónak, amit a Merkbau képviseli. Fontos számukra a helyi közösség és annak a támogatása. A MerkÚjítók programot pontosan azzal a meggyőződéssel hozták létre, hogy a jövő generációjának fejlődése érdekében, a gyerekeknek olyan környezetet biztosítsanak, amelyik támogatja a tanulásokat, kreativitásokat és jólétüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában