Kecskemét

2024.09.09. 07:00

Újra lehet suskázni

Ősszel is folytatódnak a kecskeméti suska kör találkozói. Legközelebb szeptember 10-én, kedden 16 órakor jönnek össze a Széchenyi István Közösségi Házban.

Sebestyén Hajnalka

Pap Gizella a kecskeméti suska kört másfél évvel ezelőtt hívta életre, azzal a céllal, hogy minél több embert megismertessen a suskával, azaz a pénzmozgás nélküli cserebere körrel.

suska, Kecskemét, program
Suskázás Kecskeméten
Fotó: Sebestyén Hajnalka / archív-felvétel

A suska egy pénzhelyettesítő, mely infláció és kamatmentes. Itt nincs pénzmozgás. Szeptembertől 1 suska 25 forintot ér. A suskakörben pénz nélkül bárki hozzájuthat a számára hasznos dolgokhoz. A kínálat mindig sokszínű, vannak saját készítésű termékek, saját termelésű finomságok, és jó állapotú használt tárgyak egyaránt.  

Papp Gizella elmondta: a kör tagjai nyáron sem tartottak szünetet, de a tapasztalata szerint a nyári szünet után nagyobb az érdeklődés. A cserebere-kör továbbra is nyitott, szeptember 10-én is várják a régi és új érdeklődőket egyaránt. Jelenleg 44 állandó tagjuk van. Mindenkinek szívesen bemutatják, hogyan működik a kör, milyen előnyei vannak. Akinek kedve van, helyben csatlakozhat, de örülnek az érdeklődőknek is. 

A széchenyivárosi közösségi házban szeptember 10-én, kedden 16 órakor kezdődik az e havi találkozó.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában