Beszélgetés

8 órája

Félegyháza első emberét mutatta be a könyvtár Így lettem című új sorozata – galériával

Így lettem címmel új beszélgetéssorozat indult szerdán a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A beszélgetés házigazdája, a félegyházi egyetemista, Szemerédi Kornél első vendége Csányi József polgármester volt.

Vajda Piroska

Az új sorozat havonta szeretne bemutatni olyan sikeres embereket, akiknek története példaként szolgálhat a jövő nemzedéke számára. Már az első esemény alkalmával megtelt a könyvtár előadóterme érdeklődőkkel, akik Kiskunfélegyháza harmadszor újraválasztott polgármesterével és sikerének történetével ismerkedhettek meg.

Így lettem, Csányi József, beszélgetés
Félegyháza első emberét mutatta be a könyvtár Így lettem című új sorozata
Fotó: Vajda Piroska

Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta, Szemerédi Kornél ötlete alapján indították el az új sorozatot, abban bízva, hogy a fiatalabb korosztályt is meg tudják szólítani. Kornélról annyit mondott el, hogy jelenleg a Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatója, aki a májusi félegyházi Diákfesztiválon egy kerekasztal-beszélgetést vezetett és akkor jött az ötlet, hogy ezt folytatni kellene. Első vendége pedig nem is lehetett volna más mint a város első embere. 

Csányi Józsefről megtudhatta a közönség, hogy gyerekként állatorvos szeretett volna lenni, kutyatenyésztéssel is foglalkozott. Ebtenyésztőként a közismert ÁSZ című tévéműsor vendége is volt. Édesapja kérésére azonban a kiskunfélegyházi Petőfi Gépészeti Szakközép Iskolában tanult tovább, így messzire sodródott gyermekkori álmától. Érettségi után technikusi képzést szerzett, majd a GAMF-on diplomázott, később közgazdász diplomát is szerzett. Már középiskolásként kiválóan megtanult angolul, első munkahelyét is az angol nyelvtudásának köszönhette. A MOL-nál kezdett el dolgozni, de folyamatosan kereste az újabb és jobb lehetőségeket, így ismerkedett meg belga üzlettársával, akinek megbízásából nulláról építette fel a Megaprofil Kft.-t. Az üzleti életben szerzett tapasztalatait először a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületben, majd 2014-től polgármesterként kamatoztatja. 

Elmondta, az elmúlt években sok váratlan esemény – a pandémia, az energiaválság és a gazdasági válság – nehezítette meg a munkáját. Mindazonáltal elégedett a város fejlődésével. Különösen büszke a Zöldváros program keretében megújult városközpontra, az egészségközpont kialakítására vagy éppen a Honvéd pályán megvalósult fejlesztésekre. A várható fejlesztések közül kiemelte a Bankfalu és a Kossuthváros fejlesztését, illetve az útépítéseket. Örömmel számolt be arról, hogy hosszú huza-vona után végre a napokban elindulhat a Vasas pálya rehabilitációja is. A magánéletéről is mesélt, elsősorban a lányairól. Elégedett és büszke édesapaként elmondta, nagyobb lánya Dorka nemrég diplomázott és a fővárosban marketing területen dolgozik. A kisebbik lánya, Réka a félegyházi Közgazdasági Szakközépiskolában turizmus szakon tanul. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában