Családi nap

14 órája

Hagyományőrző programokkal várták a gyermekeket és szüleiket Baján – galériával, videóval

Családi napot rendeztek nemrégiben a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és szülei részére a Szent József templomkertben. Az iskolai rendezvény közös imával, vidám énekléssel indult a Szent József templomban, Szakács Tibor iskolalelkész vezetésével.

Márton Anna

Harmadik alkalommal rendeztek családi napot, ahol a gyerekek, szülők, és a pedagógusok az iskola és óvoda épületén kívül, kötetlenül töltöttek el együtt egy délutánt. A rövid imát követően a templomkertben hagyományőrző programon vehettek részt az érdeklődők.

hagyományőrző, családi nap, éneklés
Hagyományőrző programokkal várták a gyermekeket és szüleiket Baján
Fotó: Márton Anna

A Danubia Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében a Rákóczi zenekar húzta a talpalávalót Gajdócsi Adrienn és Leidinger Dömötör néptáncoktatók rövid bemutatójához, majd a gyermekek is bekapcsolódtak, és vidáman ropták a táncot. A délután folyamán öt helyszínen várták a gyerkőcöket különböző kézműves foglakozásokra. A kicsiknek és nagyoknak ugrálóvárat is biztosítottak. Az intézmény igyekezett minden korosztályt megszólítani.

– Hagyományőrzésről van szó, három évvel ezelőtt rendeztük meg először a családi napot és szólítottuk meg a szülőket, a gyermekeket egy kötetlen, főzéssel egybekötött délutánra a templomkertbe. Olyan programot szerettünk volna szervezni, ahol a gyerekek, szülők, és a pedagógusok az iskola és óvoda épületén kívül, kötetlenül tudnak együtt időt tölteni. A programok mellett a szülők készítették az estebédet, melyet közösen fogyasztottak el a diákok, szülők és pedagógusok – hangsúlyozta Bíró Györgyi Anna igazgatónő.

Az igazgatónő örömmel számolt be arról, hogy a gyermeklétszám folyamatosan növekszik, idén már két első osztályt tudtak indítani és az iskolai létszám közel 200 tanuló.

– Nagy boldogság ez számunkra, hiszen kis létszámmal indultunk katolikus iskolaként 2016-ban, mielőtt átvette a katolikus egyház az iskolát majd az óvodát, sőt a bezárás fenyegette mindkét intézményt. Azt gondolom, hogy igény van a szülők részéről a kis létszámú intézményekre, ahol egy kicsit családiasabb a légkör. Több idő és energia jut egymásra, személyesebb a kapcsolat. Az is nagyon fontos tény, hogy a kollégáim pedagógiai módszerei korábban nem kaptak akkora nyilvánosságot, mint jelenleg a fenntartónk jóvoltából – fogalmazott Bíró Györgyi Anna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában