Fejlesztés

2024.09.03. 18:20

Megszépült környezetben, korszerű eszközökkel dolgozhatnak a halasi konyhákon – galériával, videóval

Több mint 30 millió forint értékben fejleszti tálaló- és főzőkonyháit a halasi önkormányzat saját forrásból. Kedden adták át a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének (KIGSZ) Felsővárosi Általános Iskolában lévő megszépült tálalókonyháját, ahol mintegy 20 millió forint értékben történtek különböző felújítások, valamint konyhai eszközbeszerzések. Szeptember végéig közel 12 millió forint értékben érkeznek új nagykonyhai berendezések és eszközök a Lomb és a Bajza utcai főzőkonyhákra is.

Pozsgai Ákos

Az évek óta felhalmozódott szükséges karbantartási munkálatokat végezték el együtt, ami végül teljes megújulást eredményezett a Felsővárosi Általános Iskola tálalókonyháján.

 Megszépült környezetben, korszerű eszközökkel dolgozhatnak a halasi konyhákon
Fotó: Pozsgai Ákos

– Régóta terveztük, viszont a források ezen a nyáron álltak rendelkezésre, ezért most került sor az átfogó felújításra – mondta el lapunknak Stír Tímea, a halasi Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének igazgatója, a kedd délelőtti bejáráson, ahol több önkormányzati képviselő társaságában Kuris István László alpolgármesterrel együtt Fülöp Róbert polgármester is megnézte az elkészült beruházást.

A korszerűsítés során a víz- és villanyvezetékeket felújították, több- eddig szabadon álló csövet és vezetéket építettek a falba, új csempeburkolatot kaptak a tálalókonyha falai és új járólapokat raktak le. A mosogató részlegre egy rozsdamentes asztalt vásároltak, míg a tálaló részben új kézmosót és mosogatógépet szereltek be, és egy új, nagyobb mosogató tálcát, szekrényt, valamint egy új hűtőt is vásároltak a személyzet részére.

A konyhai dolgozók komfortérzetét segíti és kényelmét szolgálja a teljesen megújult dolgozói öltöző, a hozzátartozó kézmosókkal és mosdókkal együtt.

– Az elvégzett felújításokkal és konyhai eszközök beszerzésével együtt mintegy 20 millió forintot költött a fejlesztésre a KIGSZ az intézmény saját bevételeinek átcsoportosításával és önkormányzati forrásból – sorolta az igazgató, aki elmondta azt is, hogy a felsővárosi tálalókonyhája naponta átlagosan 350 diák és iskolai dolgozó étkeztetését biztosítja. Míg az önkormányzat összes többi főző- és tálalókonyhája együtt közel 2500 gyerek – beleértve a csecsemőkortól a középiskolásig – valamint általános is középiskolai dolgozó számára biztosít meleg étkezést az önkormányzathoz bölcsődei és óvodai, valamint a Kiskőrösi Tankerülethez általános, és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumhoz tartozó középiskolákban.

Stír Tímea további konyhai fejlesztésekről is beszámolt, a Lomb utcai főzőkonyhán a nyári szünidő alatt tisztasági festést végeztek, illetve különböző nagykonyhai eszközbeszerzések vannak folyamatban. A berendezéseket a nyáron megrendelte a KIGSZ, azonban a gyártók nyári leállása miatt csak szeptember végére várható az eszközök leszállítása.

Közel 12 millió forint értékben, önkormányzati forrásból érkezik egy húsz tálcás sütőberendezés, egy nagy teljesítményű botmixer, amit az üstöknél használnak, valamint egy bukó serpenyő és egy 150 literes üst, amiket a Lomb, illetve a Bajza utcai főzőkonyhák kapnak meg.

Stír Tímea hozzátette, hogy a KIGSZ a saját bevételeinek a növelése érdekében külsős rendezvények is biztosít konyhai szolgáltatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában