Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz

2 órája

Fejlesztik a belterületi utakat Csátalján

A község önkormányzata közel 57,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a belterületi utak fejlesztésére. A támogatás segítségével felújítják a Damjanich utca útburkolatát, amely Csátalja belterületén található.

Márton Anna

A Damjanich utca Rákóczi Ferenc utca és az 51-es számú főút közötti szakaszát érinti a felújítás. Ezáltal biztonságosabbá válik a főútra való kihajtás. Ezt az útszakaszt a Gara felől és a Hercegszántó felé haladók is gyakran használják. 

Csátalja, útfejlesztés,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A Damjanich utca felújítása hozzájárul a kényelmesebb és biztonságosabb közösségi közlekedési mód használatához, a felújított burkolaton a jelenlegi kerékpározásra korlátozottan alkalmas útfelület helyett megfelelő infrastruktúra áll majd a kerékpárosok rendelkezésre. 

A meglévő burkolatra, a szükséges előkészítő munkák és kiegyenlítő réteg beépítése után, egy- vagy kétrétegű aszfaltburkolat kerül. A választott technológiával a burkolat teherbírása is növekszik. A beruházás várhatóan a év végéig elkészül.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában