Bajai III. Béla Gimnázium

4 órája

Anyanyelvi verseny döntőjében remekeltek a bajai bélás diákok

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Bács-Kiskun vármegyei döntőjét a napokban tartották a Bajai III. Béla Gimnáziumban. Két bajai tanuló is dobogóra állhatott az anyanyelvi versenyen.

Márton Anna

A Kazinczy-díj Alapítvány és az Anyanyelvápolók Szövetsége által 52. alkalommal meghirdetett versenyen a középiskolás diákok írásbeli feladatlap és szóbeli megnyilatkozás formájában adtak számot tudásukról. Az anyanyelvi verseny gimnáziumi kategóriájában az első helyezést Béla Miklós szerezte meg, a Bajai III. Béla Gimnázium tanulója, aki a második helyezett Brindza Laurával (Kecskeméti Református Gimnázium), tanára Márton Eszter, együtt jogosultságot szerzett az október közepén, Sátoraljaújhelyen megrendezendő országos döntőn való részvételre.

Baja, anyanyelvi verseny
Anyanyelvi verseny döntőjében remekeltek a bajai bélás diákok
Fotó: Beküldött fotó

A harmadik helyen végzett Reiner Petra, szintén a Bajai III. Béla Gimnázium tanulója, aki holtversenyben szerezte meg helyezését Földesi Tímeával (Kecskeméti Református Gimnázium(, tanára Krettné Bagi Márta. 

Béla Miklós magyartanára Lőrincz Edit, Reiner Petráé László Erika, mindkét versenyzőt Haász Gyöngyi tanárnő készítette fel a versenyre.

A döntő zsűrijét Dr. Ivaskó Lívia, nyelvész, az SZTE egyetemi docense, Dr. Krizsai Fruzsina, nyelvész, az ELTE egyetemi adjunktusa és Dr. Mayer János, a Bajai III. Béla Gimnázium, tanára alkották, akik értékelésükben kiemelték a kreatív, sokszínű megnyilatkozásokat hallhattak a tanulóktól.

Az anyanyelvi verseny szervezésében sokan rész vettek

A verseny, melyet a Bajai III. Béla Gimnázium igazgatója, Dr. Munczig Dénesné nyitott meg, az intézményben működő magyar nyelvi munkaközösség tanárainak hathatós közreműködésével valósulhatott meg. Szervezője, koordinátora Jakab József tanár volt, a javításban, szervezésben pedig László Erika, Schmélné Janotka Ilona, Jakabné Bényei Erika, Tarnai Lilla, Mészárosné Szőnyi Zsuzsanna tanárnők működtek közre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában