Rendezvény

2024.08.31. 08:18

Több mint ötven tacskó találkozójával startolt a Szakmári Falunap – galériával

A sportpályán és annak közelében megrendezendő kétnapos Szakmári Falunap pénteki napja mozgalmasnak bizonyult és több száz látogatót vonzott. A helybéli, 18 éves András Gerda tacsi tulajdonos ötlete nyomán megszervezett első szakmári tacskó találkozóra főként Kalocsáról és környékéről ötvennél is többen vitték el kedvenc négylábújukat.

Zsiga Ferenc

Ugyan pontos felmérés nem készült, de a német eredetű tacsik randevúján vélhetően a fajta teljes spektruma látható volt. A sportpálya gyepén a fekete-cser, vörös, barna-cser, barna-tiger, fekete-tiger színű és persze a keverék kutyusok büszkén vonultak fel és alá. A találkozó ezúttal nem a versengésről, sokkal inkább a fajta szeretetéről, az esztétikai élményről, a kutyatulajdonosok öltöztetési fantáziájáról, a szakmai konzultációkról szólt, mely utóbbiba állatorvos és állatorvos asszisztens is bekapcsolódott. 

tacskó, falunap, Szakmár
Főként Kalocsáról és környékéről ötvennél is többen vitték el kedvenc négylábújukat. 
Fotó: Zsiga Ferenc

Tacsi kalandokban sem volt hiány, az alapvetően békés természetű apró négylábúak talán még a gazdáiknál is szívesebben ismerkedtek egymással, és egy kis bíztatásra a kutya akadálypályának is nekivágtak. Illetve egyesek nekivágtak volna, mígnem a tapasztalatlanságukból adódó bizonytalanságukon a gazdik át nem segítették őket akár úgyis, hogy közösen bújtak át az alagúton. Az élményekben gazdag első, mintegy kétórás tacsi találkozót a közös csoportkép elkészítése zárta. 

A korábbi évekhez hasonlóan a  falunapon idén sem maradt el a helyi termékek kóstolója, amelyen a Szakmári Borbarátok és a helyi kecskesajt különlegességeket készítő őstermelő mutatkozott be, szabad kóstolásra bíztatva a közönség fiatalabb és idősebb tagjait.

A gasztronómiai különlegességek sorát a nagyasztalt zsúfolásig megtöltő házi sütemények bemutatóval és kóstolással egybekötött versenye zárta. Hogy kik készítették a legfinomabb süteményeket, kalácsokat és tortákat, az majd a szombaton 16 órakor kezdődő eredményhirdetésen lesz nyilvános. 

A bemutatón a helyi kézművesek közül a hímes tojás készítő és pingáló, továbbá a szárazvirág készítő is ott volt. A pénteki szakmári programkavalkádot a kalocsai No Limit zenekar késő éjszakába nyúló fergeteges bulija zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában