Jótékonysági futóverseny

2024.08.11. 18:49

A szabadszállási mentőkért futottak az amatőrök és a profik – galériával, videóval

Több mint másfél százan álltak rajthoz szombaton a Szabadszállási Mentőalapítvány jótékonysági futóversenyen. A rendezvény bevételét a gépkocsivezetők vezetéstechnikai tréningjének finanszírozására, illetve az ápolók továbbképzésére ajánlották fel a szervezők.

Gulyás Sándor

A hatodik alkalommal megrendezett sportrendezvény, amellett, hogy jótékonysági célt szolgált, emléket állított Pintér Jenőnek, az idén májusban elhunyt mentő-szakápolónak, aki a kezdetektől oroszlánrészt vállalt a jótékonysági futás megszervezésében, lebonyolításában.

Szabadszállás, jótékonysági futás
A szabadszállási mentőkért futottak az amatőrök és a profik
Fotó: Gulyás Sándor

A nevezők öt távon, 400 méteren, illetve 2, 6, 10, 21 kilométeren mérhették össze erejüket és tudásukat. A 2, 6, 10 kilométeres távokat futva, kerékpárral, és görkorcsolyával is lehetett teljesíteni. Távonként az első három helyezett díjazásban részesült, a városi távon befutók érmemmel gazdagodtak. A versenyzőknek a start előtt Szivelné Varga Rózsa tartott zenés bemelegítést.

A legfiatalabbak négyszáz métert teljesítettek, a kislányok közül a legfiatalabb induló a hétéves Mezei Vivien Virág, a fiúknál pedig a négyéves Béres Kristóf volt. Kettő kilométeren a nőknél dr. Sulyok Anita bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Varga Merediszt és Nitsovits Natasát. A férfiaknál Csenteri Csaba szakította át elsőként a célszalagot, második Kárász András, a harmadik Pintér Balázs lett. 

A legnépesebbnek a 6 kilométeres távot teljesítők mezőnye bizonyult, itt a nőknél Tóth Gyöngyi futott be először a célba, maga mögé utasítva Páli Nikolettet és Herendi Anikót. A férfiaknál a sorrend: I. Kiss Zsolt, II. Nagy András, III. Pardi József. A tíz kilométert a nőknél Haris Regina futotta le leggyorsabban, a második helyen Földesné Benics Ildikó, míg a harmadikon Varga Médea végzett. A férfiaknál Ceglédi Alex lett a legjobb, megelőzve Kiss Zoltánt és Juhász Tamást. Huszonegy kilométeren a futók sorrendje a nőknél: I. Kengyel Orsolya, II. Papp Mercédesz, III. Balázs Nikolett, míg a férfiaknál: I. Birgés Csaba, II. Csenteri Csaba, III. Seres János.

A rendezvény ideje alatt nyílt arra is lehetőség, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a mentők munkájába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában