Kecskemét

2024.08.21. 18:01

A Lánchíd iskola öregdiákjai tanáraikkal együtt nosztalgiáztak

Nagyszerű élményekkel zárult a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola 1984-ben elballagott 8. b osztályának napokban megtartott 40 éves osztálytalálkozója. Az öregdiákok egykori igazgatójukkal és tanáraikkal együtt nosztalgiáztak.

Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten, a Lánchíd Utcai Általános Iskolát 1979-ben adták át. Dakó Balázs és Kislőrinc Erika, az osztálytalálkozó főszervezői elmondták: úgy töltötték fel akkor az iskolát, hogy más intézményekből vittek át gyerekeket. Ők – mint 1970-es születésűek – a 4. osztályt kezdték meg a Lánchídban, osztálytársakkal különböző iskolákból érkeztek. Így az első lánchidas diákok között voltak ők is. Az ott együtt töltött öt év alatt jó kis közösséggé verbuválódtak össze. Mintegy 30-an végeztek 1984-ben. Osztálytalálkozót az elmúlt évtizedekben csak alig tartottak, hét éve volt egy nagyobb összejövetelük. Most 16-an vettek részt a rendezvényen.

Lánchíd utcai Általános iskola, osztálytalálkozó
40 éves osztálytalálkozó a Lánchíd utcai Általános Iskolában
Fotó: Beküldött fotó

A 40 éves évforduló megünneplését a Lánchíd iskolában kezdték el. Régi tanáraik közül többen elfogadták a meghívást, így Mészáros Sándor egykori iskolaigazgató, felső tagozatos osztályfőnökük, Schnell Kálmánné Erzsike, a 4. osztályos és egyben első osztályfőnökük Kertész Ildikó, valamint Domokos Gábor fizika-, Szipli Tamás technikatanár, Dánfy Benőné Gabriella énektanár. Az iskolai találkozó után a közös nosztalgiázás Jakabszálláson, a Magyarkertben folytatódott. Nem is akárhogyan, Schnell Kálmánné osztályfőnök, földrajz szakos tanár rendhagyó földrajzórát tartott nekik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában