Állatkínzás

2024.08.19. 17:00

Sorsára hagyták az utcán a görcsösen rángatózó, ájult kutyakölyköt Halason – videóval

Egy alig néhány hetes kutyakölyköt hagytak a kánikulában a forró betonon egy üzlet előtt Kiskunhalason. A sokkos állapotban lévő kutyához az üzlet dolgozói hívták segítségül az állatvédőket.

Pozsgai Ákos

A szörnyű eset az elmúlt napokban történt a Harangos téren, amit az üzlet kamerája rögzített. A felvételen az látható, hogy a kezében egy apró kutyával érkezik egy férfi és az üzlet előtti kerítés tövében leül. A tanácstalannak tűnő férfi az egyik kezéből a másikba dobálja az apró élettelennek tűnő testet, majd leteszi a felforrósodott betonra, utána felemeli, majd ismét leteszi. Közben egy másik férfi érkezik kerékpárral, aki átveszi a kutyát, mintha újraéleszteni próbálná, ő is a járdára teszi, felemeli, majd újra leteszi. 

kiskutya, állatkínzás, Kiskunhalas, kutyakölyök,
Becze Mariann, a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület egyik önkéntese ápolja a kutyakölyköt
Fotó: Pozsgai Ákos

Portálunk információi szerint végül a sorsára hagyták az eszméletlen kutyakölyköt, az üzlet dolgozói értesítették Becze Mariannt, a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület egyik önkéntesét, aki azonnal orvoshoz vitte a szerencsétlen állatot.

– Tiszta görcsben feküdt a kiskutya, fecskendővel kellett óránként itatni, kiskanállal etetni. Nagyon ki volt száradva. A kezelése óta a görcs kezdi elengedni az izomzatát, egyre lazább, kevésbé feszes a teste. Mozgáskoordinációján látszik, hogy viszonylag nagy a baj, de fejlődése reményt ad a továbbiakra – írták közösségi oldalukon az állatvédők. Schatz-nak nevezte el megmentője Mariann, ami annyit jelent Kincs. Nála is lábadozik az apróság, aki szinte folyamatos felügyeletet igényel.

Becze Mariann, a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület egyik önkéntese ápolja a kiskutyát
Fotó: Pozsgai Ákos

Az állatvédők a történteket nem akarják annyiban hagyni, mint megtudtuk, feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen, a felvételek alapján abban reménykednek, hogy sikerült beazonosítani a két férfit, akik sorsára hagyták a nyári forróságban a sokkos állapotban lévő kiskutyát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában