Fejlesztés

2024.08.23. 10:30

Új klímaberendezést kapott a bajai kórház

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén új, úgynevezett trópusi folyadékhűtő berendezést telepítettek és üzemeltek be a Bajai Szent Rókus Kórházban – adta hírül honlapján az intézmény.

Márton Anna

Az elmúlt időszakra jellemző rendkívüli időjárási körülmények miatt az épület optimális hőmérsékletét korábban biztosító klímaberendezés elégtelen működését tapasztalták az intézmény munkatársai. A problémát a kórház vezetése azonnal jelezte a fenntartó, valamint az üzemeltetésért felelős Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) felé, akik soron kívül felmérték a lehetőségeket és a szükséges lépéseket.

klíma, Bajai Szent Rókus Kórház, fejlesztés
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Központi Műtőblokkban az intenzív osztály, öt műtő és a központi sterilizáló helyezkedik el, így az épület megfelelő klimatizálása kiemelt fontosságú. A fejlesztés közel 100 millió forint bevonásával valósult meg.

Mint írták, az átmeneti probléma miatt egyetlen műtétet sem kellett elhalasztani, az ellátás folyamatos és gördülékeny, minden beteg számára biztosítottak a szükséges kezelések, beavatkozások.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában