Bács-Kiskun

2024.08.06. 13:21

A pápával találkoztak a vármegyénkből is érkezett ministránsok

A Szentatya a Szent Péter téren a Ministránsok Nemzetközi Szövetsége által szervezett tizenharmadik zarándoklat résztvevőivel találkozott. A „Veled” mottóval megrendezett eseményre 50 ezer ministráns érkezett Rómába húsz európai országból, köztük Magyarországról is.

Pozsgai Ákos

A fiatalokkal közösen tartott imádságon a pápa hangsúlyozta, hogy csak Krisztusnak köszönhetően – aki az Eucharisztiában „lelkileg és testileg is velünk van” – lehetséges úgy szeretni, ahogyan ő szeretett, „együtt sírni azokkal, akik sírnak, együtt örülni azokkal, akik örülnek, ítélkezés nélkül”.

Ferenc pápa, Bács-Kiskun,
A pápával találkoztak a vármegyénkből is érkezett ministránsok
Fotó: Kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia

Az elé táruló látvány Ferenc pápát is megérintette, amikor meglátta a sok-sok gyerekkel, fiatallal teli teret, felkiáltott: „A Szent Péter tér mindig szép, de veletek még szebb! Köszönöm! Köszönöm, hogy eljöttetek Rómába” – idézte a Szentatyát a Vatican News olasz nyelvű oldala.

A találkozóra több mint ezer magyar ministráns érkezett, az őket kísérő ötven lelkipásztorral és öt püspökkel. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ministráns zarándok csoportjával utazott Rómába Kiskunhalasról négy fiatal: Csikivgya Tamás, Dózsa Botond, Lázár Bálint és Lázár Marcell Gyirán Péter káplán, iskola lelkésszel. A zarándokok meglátogatták Assisiben Szent Ferenc sírját és tiszteletüket tették a szentté avatás előtt álló Boldog Carlo Acutis földi maradványai előtt is. A Vatikánban lerótták kegyeletüket II. Szent János Pál pápa és XVI. Benedek pápa sírjánál is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában