Galériával

2024.08.30. 19:50

Elismerések átadásával kezdődött a nyári szünet utáni első képviselő-testületi ülés Félegyházán

Rendhagyó módon elismerések átadásával kezdődött a csütörtöki képviselő-testületi ülés Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Címzetes főorvosi címet adományozott a város az egészségügyi alapellátásban több, mint 20 éve folyamatosan végzett munkája elismeréseként dr. Hegedűs Éva, gyermek háziorvosnak és dr. Tulkán György fogorvosnak. (Ők a Semmelweis napi ünnepségen nem tudták átvenni a díjat.) Az elismerést Csányi József, polgármester adta át. Ezt követően Balla László, alpolgármester Czakó Zoltán, birkózót köszöntötte, aki a napokban ezüstéremmel tért haza a junior világbajnokságról. 

DSC_6782
Balla László alpolgármester köszönti Czakó Zoltán birkózót, aki ezüstéremmel tért haza a junior világbajnokságról. 
Fotó: Vajda Piroska

Az elismerések átadása után 17 napirendi pontban hozott határozatot a képviselő-testület. A városatyák döntöttek a haleszi háziorvosi rendelő megszüntetéséről. A külterületi rendelőben 4 felnőtt háziorvos rendelt heti 1-1 órában. Az utóbbi időben azonban három orvos is jelezte, hogy a Haleszi rendelésen kevés beteg jelenik meg, sokan bemennek inkább az Egészségközpontba, ahol minden nap, több órában van rendelés és a gyógyszer kiváltása csak a városban lehetséges. 

A képviselő-testület arról is döntött, hogy idén is támogatja MaMMa Egészségügyi Zrt. kérelmét, vagyis a város több mint egymillió forintot biztosít a Mobil Emlőszűrő Állomás félegyházi kitelepüléséhez és a felmerülő közüzemi díjak finanszírozásához. A szűrő-centrum évek óta végez szűréseket mammográfiás szűrőbusz telepítésével olyan nagyobb városokban, így többek között Kiskunfélegyházán is, ahol nincs mammográfiás készülék a kórházban. A szűrés tervezett időpontja 2024. szeptember 30. és október 16. közötti időszak. Ez idő alatt mintegy 1900 nő behívását tervezik a Népegészségügyi Program keretén belül. Tavaly 47 százalékos volt a megjelenés Félegyházán, ami az országos átlaghoz képest jóval magasabb arányt mutat – olvasható az előterjesztésben. 

A városatyák döntöttek a Wass Albert szobor áthelyezéséről is. Rosta Ferenc, alpolgármester kezdeményezésre a Szent István templom előtt álló alkotás a Bercsényi utcára, a Kulacs Étteremmel szemben lévő területre kerül. A szobor áthelyezésével együtt a tér rendezése is megvalósul, egy új, igényes pihenőparkot alakítanak ki a helyszínen. Annak a területnek, ahová a szobor kerül még nincs neve, így a városatyák abban bíznak, hogy ha a szobor odakerül, akkor talán egy idő után Vass Albert térként kerül a köztudatba. 

A képviselő-testület támogatta a Kecskeméti Tankerületi Központ kérelmét is, miszerint a kiskunfélegyházi tagintézményeiben tanuló általános iskolások a 2024-2025-ös tanév idején, testnevelésóra keretében úszásoktatás céljából ingyenesen használhatják a Félegyházi Termál Parkfürdőben a tanmedencét, valamint az úszómedencében legfeljebb 2 úszósávot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában