Illegális szemétlerakó

2024.08.05. 14:14

Teknőst is találtak az illegális hulladékok között a balotaszállási polgárőrök

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület polgárőrei pénteken a kora reggeli órákban Balotaszállás I. körzetében találtak egy illegális migrációból származó, nagy mennyiségű illegálishulladék-lerakatot.

Horváth Péter

A hulladékot elszállították a hulladéklerakóba, amiben a polgárőrök családtagjai is segédkeztek. A szállítás előtt egy teknős került elő a szemétből, amit a polgárőr-egyesület tagjai megfelelő körülmények közé helyeztek.

polgárőr
Egy teknőst is találtak a balotaszállási polgárőrök
Fotó: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület az idei évben részt vesz az OPSZ Illegális hulladéklerakó helyek felderítése nevű kiemelt programjában. A külterületi járőrszolgálat során fokozott figyelmet fordítanak az ezzel kapcsolatos tevékenységre, ezáltal az elmúlt hónapokban több illegális szemétlerakást jelentettek be az illetékes hatóságoknak. Ezeknek a hulladékoknak túlnyomó többségét a települést is érintő illegális migrációból származó, hátrahagyott táskák, hálózsákok, ruhák és vizes palackok jelentik, melyeket általában félreeső, erdős területeken szórnak el a határsértők. Az átutazók és a településen élők ezeket nem látják nap mint nap, viszont hatalmas problémát jelent a környezetnek és a vadon élő állatoknak egyaránt.

Az idei évben a Balotaszállási Polgárőr Egyesület által a település területén összegyűjtött szemét mennyisége megközelíti a 10 köbmétert.

polgárőr, szemét
Fotó: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában