Bács-Kiskun

2024.07.24. 07:00

Izgatottan várják a kecskeméti diákok a felvételi ponthatárokat – videóval

Az idén végzett középiskolások számára 2024. július 24. sorsfordító nap lehet: nyilvánosságra hozzák a ponthatárokat, és kiderül, kiket vesznek fel az egyetemekre, főiskolákra. A kecskeméti diákok többsége izgatottan várja a nagy pillanatot. A Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra idén is megszervezi a Pont Ott Partit.

Vizi Zalán

Sok diák reménykedve várja a pontok kihirdetését, sokan csak izgulnak, és van olyan is, aki magabiztos, de az izgatottságát nem tudja leplezni. Közéjük tartozik a kecskeméti Atkári Lujza is, aki orvosnak készül. A Bolyai János Gimnázium végzőse egy fesztiválon fogja várni, hogy kiderüljenek a ponthatárok. – Egyrészt magabiztos vagyok, ugyanis 24 ponttal többet szerzetem, mint ami a tavalyi ponthatár volt, másrészt izgulok is kicsit, hogy ez valóban elég lesz-e – nyilatkozta hírportálunknak Lujza, aki a Semmelweis Egyetemre adta be a jelentkezését. – Nagyon érdekel az emberi test, és nagy vágyam, hogy segítsek embertársaimon, ezért választottam az orvosit. Kíváncsi leszek, hogy milyen üzenetet kapunk majd az egyetemektől. Izgalmas pillanat lesz, az biztos – mondta Atkári Lujza, hozzátéve, nagyon sok tanuláson van túl, hiszen a gimnáziumi évek során mindig a végső célt, az egyetemre jutást látta maga előtt.

ponthatár, várás, Kecskemét,
Archív-felvétel
Fotó: Bús Csaba

Szintén bizakodóan, egyúttal izgatottan várja a pontokat Dóka Enikő. A kecskeméti fiatal elmondása szerint az érettségi úgy sikerült számára, ahogyan eltervezte, és reméli, ez elegendő lesz a végső elszámolásnál. Enikő Szegedre jelentkezett óvodapedagógusnak. Mindig is álma volt, hogy kicsikkel foglalkozzon, jelenleg is gyereknek oktat táncot az egyik tánciskolában. – Az elmúlt években nem volt nagyon magas a ponthatár arra a szakra, amire jelentkeztem, ettől függetlenül izgulok, hogy az érettségivel, alkalmassági vizsgával és nyelvvizsgával sikerült-e elérni a kellő pontmennyiséget. Barátnőimmel együtt várjuk majd a pillanatot. Az osztályunkból sokan jelentkeztek Kecskemétre, a Neumann János Egyetemre, de többen Budapestet vagy Szegedet választották. A pontok kiderülése mindenképp fordulópont lesz, hiszen, ha sikerrel járunk, szervezhetjük a költözést – tekintett előre Dóka Enikő.

Szintén a Bolyaiban végzett Dovicsin Máté, aki közélettel szeretne foglalkozni, nem véletlen, hiszen jelenleg is a Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. – Jogra és politológiára jelentkeztem. Erre a szakra jellemzően magas pontszámot várnak el, ami remélhetőleg megvan nekem, de az mindig izgalmas, hogy egyik évről a másikra hogyan változnak a ponthatárok. Bizakodóan várom a holnapot – mondta Dovicsin Máté.

Ahogyan tavaly, úgy idén is közösen várhatják Kecskeméten a diákok a ponthatárok kiderülését

A felsőoktatási felvételi pontok kihirdetését ezen a napon országszerte több száz pontváró rendezvényen több tízezren várják diákok és szülők egyaránt. A Neumann János Egyetem szervezésében a kecskeméti Deák Téren a HA Dóm a futball Európa Bajnokság színei után az NJE fekete, narancs hangulatába öltözött és így ad otthont a 2024-es Pont Ott Partinak. A Hírös Agóra közreműködésével szervezett rendezvény házigazdái Kincses Szabi és Regán Lili Dj páros lesznek. Ott Partiján. A diákokat már 17 órától várják a közös – izgulással egybekötött – bulizásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában