Bácsalmás

2024.07.01. 14:45

MerkÚjítók: példaértékű kezdeményezés a bölcsődék és óvodák felújításáért

A MerkÚjítók pályázatot idén először hirdette meg a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Cégcsoport óvodák és bölcsődék számára, akiknek nagy szükségük van a felújításra, és idén nyáron tervezik felújítani csoportszobájukat és a mosdókat.

Pozsgai Ákos

A pályázat első nyertese a Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás Óvoda-Bölcsődéje lett, az intézmény Kossuth Utcai Óvoda telephelyét 5 millió forint értékű felújítással támogatja a Merkbau Zrt. Az óvoda padlófelújításra pályázott, így ezt valósítják meg a nyáron, a felújítási munkálatok az elmúlt napokban már el is kezdődtek, közölte Flaisz Emese, a cégcsoport belső kommunikációs munkatársa.

merkbau, felújítás,
Példaértékű kezdeményezés a bölcsődék és óvodák felújításáért
Fotó: Merkbau Zrt.

A hírportálunkhoz elküldött sajtóközleményben kiemelte, hogy a Merkbaunál nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra, a korábbi években pénzadományokkal segítettek, idén pedig olyan területen nyújtanak segítséget, ami a cégcsoport szakterülete, ez az építés. A felújítást a cég kivitelezésben résztvevő dolgozók végzik, de lehetőség nyílik az irodai, háttértámogató munkatársaknak is, hogy önkéntes napok keretében segítsenek a munkálatokban.

Fotó: Merkbau Zrt.

Az első önkéntes napon, június 29-én a lelkes kollégák és a szülők együtt dolgoztak, a parkettát szedték fel és hordták el a faanyagot és az alatta lévő homok réteget termelték ki. A további munkálatok is folyamatosan zajlanak, hogy szeptemberben az óvodások már egy megújult környezetbe térhessenek vissza, tudatta Flaisz Emese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában