Sóstó

2024.07.30. 11:13

Nem csak a pecázásról szólt a halasi horgásztábor

Közel egyhetes ingyenes horgásztábort szervezett több mint harminc gyermek számára a Sóstó Sporthorgász Egyesület a halasi Sóstón a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és a város önkormányzatával közösen.

Pozsgai Ákos

A napi horgászat mellett a szervezők kiemelt hangsúlyt helyeztek a környezetvédelemre is, Greguss Viktor a halasi Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnöke a Sóstó élővilágáról tartott érdekes tájékoztatót a tó körüli mintegy négy kilométeres túra során. 

Kiskunhalas, horgászat, tábor
 
Fotó: Pozsgai Ákos

A gyerekek kirándultak egy halcsalit gyártó üzemben, ahonnan az egész hétre elegendő csalit kaptak ajándékba.

A horgászattal kapcsolatos hasznos tudnivalókról Döme Gábor horgász világbajnok és Kerekes Ernő teszthorgász beszélt a tábor résztvevőinek, akik Kiskunhalas látnivalóit is felkeresték Dobos János, a Sóstó Sporthorgász Egyesület elnökével. A városi kisvonattal ellátogattak a Sáfrik-féle szélmalomhoz, a Városháza Panoráma-tornyából az eléjük táruló látképet csodálták meg, a Csetényi Élményparkban pedig csónakáztak a tavon és a kalandpark érdekességeit próbálhatták ki a gyerekek.

A horgásztábort számos vállalkozás és magánszemély is támogatta különböző felajánlásokkal, amiért a szervezők részéről Dobos János mondott köszönetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában