Rendezvény

2024.07.15. 07:00

Programok sokaságával készülnek a falunapra Homokmégyen

A több mint 125 éves múltra visszatekintő szüreti felvonulás mellett Homokmégy legnagyobb rendezvénye a falunap, amelyet a hagyományokhoz híven idén is július harmadik hétvégéjén, ezúttal két napon át, július 19-én és 20-án tartanak a sportpályán.

Zsiga Ferenc

A pénteken startoló falunap különlegessége, hogy a rockpénteken a helyi közösségek támogatásából a sportpálya nagyszínpadán két környékbeli zenekar, a kalocsai Black Rose és a hartai New Generation lép fel 19 és 21 órakor.

New Generation rock zenekar
Idén is fellép a New Generation rock zenekar a homokmégyi falunapon
Fotó: Zsiga Ferenc / archív-felvétel

A létesítmény és környéke bizonyosan már másnap délután benépesül, hiszen a helyi hagyományőrzők a falut körbe járva hívogatnak a változatosabbnál változatosabb programokra.

A kóstolóval egybekötött helyi termékek piaca 15 órakor kezdődik. A gyerekek fél óra múlva már a keceli önkéntes tűzoltók habpartiját élvezhetik egy órán át, utána már a váltóruhát magukra öltve a kortársaikból álló Matiné gyermekzenekar koncertjét hallhatják.

A futballpálya rendezvénnyel nem érintett részén 17 órakor mérkőzik meg egymással Dunapataj és Homokmégy 40 pluszosokból álló focicsapata, majd a sportprogramot a helyi dzsúdóbemutató zárja.

A várható nagy hőség és a tűzgyújtási tilalom is közrejátszhat abban, hogy aki a helyi ételek főzőversenyén indul, az otthon készíti el az étket, majd zsűrizésre 18 óráig juttatja el a sportpályán felállított sátorba.

Az előzetes regisztrációhoz kötött, 18 órakor kezdődő közös vacsora étlapján birkapörkölt, szarvaspörkölt csülökkel, káposztával szerepel.

A szervezők a mulatós zene és az operett kedvelőinek is kedveskednek, 21:45-kor pedig kezdődik a tűzijáték. A falunap DJ Gabo hajnalig tartó bulijával zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában