Hagyományőrzés

2024.07.21. 14:26

Falunapon ünnepeltek a homokmégyiek

Homokmégy legnagyobb rendezvényét a hétvégén a hagyományokhoz híven a sportpályán tartották, ahol a hagyományőrzők fellépését, egy focimeccset és díjátadót is megnézhettek az érdeklődők.

Zsiga Ferenc

A pénteken startoló falunap egyik különlegességeként, a helyi közösségek anyagi támogatásából a rendezvény nagyszínpadán két környékbeli zenekar, a kalocsai Black Rose és a hartai New Generation lépett fel.

Falunapon ünnepeltek a homokmégyiek
Fotó: Zsiga Ferenc

Szombaton a helyi hagyományőrzők a falut körbejárva is hívogattak a változatosabbnál változatosabb programokra.  A kóstolóval egybekötött helyi termékek piaca mellett az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark természetismereti bemutatója is színesítette a programot. A gyerekek a keceli önkéntes tűzoltók habpartiját és a Matiné gyermekzenekar koncertjét is élvezhették. A műfüves futballpályán a Dunapataj és Homokmégy 40 pluszosokból álló focicsapata mérkőzött meg, a sportprogramot a helyi dzsúdósok bemutatója zárta. 

A vacsora után a helyi óvodásoknak és az iskolások adtak műsort, majd a vendégegyüttes, a Vas vármegyei Nicki Fergeteg Néptánc Együttes színvonalas produkcióját nézhette meg a közönség. Természetesen a helyi hagyományőrzők is bemutatkoztak, a Kék Nefelejcs Asszonykórus után a helyi tánccsoport lépett színpadra.

Falunapon ünnepeltek a homokmégyiek
Fotó: Zsiga Ferenc

A falunapon Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester a képviselő-testület egyhangú döntése nyomán díszpolgári címet adományozott a Homokmégyen élő Romsics Imrének, a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatójának. 

A folytatásban a szervezők a mulatós zene és az operett kedvelőinek kedveskedtek, majd tűzijáték és diszkó zárta a falunapot. 

Falunapon ünnepeltek a homokmégyiek
Fotó: Zsiga Ferenc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában