Halasi Városgazda Zrt.

2024.07.24. 15:21

Eltávolítják a veszélyes faágakat Kiskunhalason

A település üzemeltetési feladatokat ellátó önkormányzati cég arról tájékozatott, hogy munkatársaik megkezdték Kiskunhalason a Jókai utca fasorainak kezelését.

Pozsgai Ákos

A közleményből kiderül, hogy sajnálatos módon a fasorokat alkotó fajok közül a diók és hegyi juharok drasztikusan leromló, leromlott állapotúak.

faág, Kiskunhalas, városgazda,
Eltávolítják a veszélyes faágakat Kiskunhalason
Fotó: Halasi Városgazda Zrt. Facebook-oldala

 A korhadó, beteg fákat kivágják, a még menthető fákat száraz ágakat gallyazzák az egész utca területén. Amelyik fán megkezdődik a vázágak visszaszáradása, főként a hegyi juharoknál, az már visszafordíthatatlan károkat szenvedett el, kivágasuk több szempontból is esedékes, akkor is, ha még ha vannak rajta zöldellő ágak is, részletezi a Halasi Városgazda Zrt. tájékoztatója. 

– Az önkormányzati cég dolgozói nem mennek el a közterületen látott, szabálytalan „susnyós” helyszínek mellett sem, melyeket szintén a közterületi szabályoknak megfelelően kezelni fognak – fogalmaznak a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában