Falunap

2024.07.21. 12:55

Birka rotyog a bográcsokban Csólyospáloson

– Az idei falunapon sem maradhat el a hagyományos főzőverseny. Az önkormányzatunk huszadik alkalommal hirdetett vetélkedőt a falu húsfőzői számára, és természetesen ezúttal is birka kerül majd a bográcsokba. A szervezők a napokban húsz helyi húsfőzőnek küldtek meghívót, amelyben a vetélkedőn történő részvételre kérték fel őket – mondta el Á. Fúrús János polgármester a július 27-én tartandó, 20. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál előkészületeiről.

Tapodi Kálmán

A Közösségek Háza udvarán reggel 8 órakor a legutóbbi győztes, Maróti Ferenc közreműködésével ünnepélyes keretek között sor kerül az első bogrács alatti tűzgyújtásra. – A verseny délben ér véget, amikor a szakavatott zsűri eldönti, hogy 2024-ben ki főzte a legízletesebb birkapörköltet, majd kezdetét veszi  az ebéd, ekkor kerülnek kiosztásra az elkészített étkek azok között, akik előzetesen jegyet váltottak a helyi élelmiszerboltok valamelyikében – tudtuk meg a falu vezetőjétől. 

Csólyospálos, verseny, birkapörkölt
Képünk egy korábbi eseményen készült
Fotó: Tapodi Kálmán / archív-felvétel

A  2003 óta tartó versengés eddigi bajnokai: Bangó Pál (3 alkalommal), id. Faragó István (2), Szögi István (2), Soós Ferenc (2), Pesti József (2), Maróti Ferenc (2). Egyszeres győztesek: Sisák József, Fodor Szabolcs, Harkai Zoltán, Seres Géza, Temesvári Márton és Gémes Tibor. 

A birkapörkölt lesz a falunap főétke, de a pogácsasütők részére is versenyt hirdettek és nem marad el a futóverseny sem, melynek távja évente mindig egy méterrel gyarapodik, így most 2024 méter lesz a versenyzők penzuma.

A pogácsa készítésre vállalkozóknak Rácz-Mészáros Melinda (30/466-6745) és Barnáné Németh Anna (30/655-9706) adnak felvilágosítást.

A futóverseny résztvevői Ferenczi-Németh Bettina fitneszedző vezetésével tartnak közös bemelegítést, majd pontosan 10 órakor dördül el a startpisztoly. A futók reggel 9-ig nevezhetnek a falunap helyszínén, a Közösségi Háznál. A délután folyamán színpadi programok sora szórakoztatja a közönséget és a 17 órakor kezdődő ünnepségen adják át a Csólyospálos Községért-díjat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában