Falunap

2024.07.21. 17:50

Együtt mulatoztak a bátyai családok

Idén is a nyári programok kiemelt rendezvénye volt Bátyán a szombaton megtartott Családi Piknik, amely valójában nem más, mint a bátyaik új névre keresztelt falunapja.

Zsiga Ferenc

Fekete Csaba polgármester nyitotta meg a rendezvényt. A június 9-i önkormányzati választáson meggyőző fölénnyel újra választott polgármester rövid áttekintést adott a település elmúlt egy évi eseményeiről, fejlesztéseiről, majd arra emlékeztetett: a rendezvénynek helyet adó park jelenlegi formájában utoljára biztosít helyszínt nagyobb közösségi eseménynek, ugyanis jövő ilyenkorra a TOP Plusz pályázaton elnyert 100 millió forintból teljesen megújul, szabadidő központtá lényegül.

falunap, Bátya,
Együtt mulatoztak a bátyai családok
Fotó: Zsiga Ferenc

A megnyitó után Fenevadak az utcán címmel kezdődött a Báb Társulat óriásbábos utcaszínháza, majd interaktív zenés hangszerbemutató, valamint Mohácsi Attila és partnere operett- és nosztalgia-előadása következett. A délután további részében a színes gyermekprogramoké volt a főszerep: népi játszótér, kutyabemutató, ugrálóvár, offroad bemutató, hennafestés, csillámtetoválás, sodrófa és gumicsizma hajító verseny várta a gyerekeket és a játékosabb kedvű felnőtteket.

A Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület izgalmas terepasztalát is megtekinthették az érdeklődők.

Fotó: Zsiga Ferenc

A kora esti órák a hagyományőrzés jegyében teltek. A helyi Rozmaring Népdalkör mellett a nagybaracskai Gyöngyös Bokréta énekkar lépett a színpadra, majd a Badel zenekar kíséretében rögtönzött horvát táncházat tartottak. A délszláv körtánc, a kóló járásának közös öröme egykettőre megtöltötte a zenekar előtti teret.

Szünetet csak arra az időre tartottak, amíg a nagyszínpadon a Stabil Frazír Együttes és a Hestia Tűztánc formáció tűzzsonglőr bemutatója, majd a tombolahúzás tartott. A nyertesek ezúttal is nagy értékű nyereményekkel és tombolatárgyakkal gazdagodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában