Róma

2024.07.30. 18:55

Bács-Kiskunból is érkeztek fiatalok a nemzetközi ministránstalálkozóra, Ferenc pápával is találkoznak

Megkezdődött a nemzetközi ministránstalálkozó Rómában több mint ezer magyar résztvevővel – adta hírül a Magyar Kurír.

Pozsgai Ákos

Közel 1200 ministráns, ötven lelkipásztor és öt püspök képviseli Magyarországot a XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklaton. 15 országból mintegy 50 ezer ministráns vesz részt a Rómában július 29. és augusztus 3. között zajló találkozón.

Bács-Kiskunból is érkeztek fiatalok a nemzetközi ministránstalálkozóra, Ferenc pápával is találkoznak
Fotó: Kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia

– A sok ministráns által ismert „Veled!” mottó lelkisége által vezérelt, az oltárszolgálatban hűségesen részt vevő Kárpát-medencei ministránsok indultak el Rómába, Anyaszentegyházunk központjába, hogy részt vegyenek a XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklaton, ahol találkozni egymással, találkozni a Szentatyával, találkozni Jézussal és vele lenni a legnagyobb öröm – írta a Magyar Kurír.

A központi programok keretben a fiatalok találkoznak Ferenc pápával az audiencián, lesz közös imádság a Szent Péter téren; közös magyar nyelvű szentmise a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában, illetve lesz görögkatolikus Szent Liturgia is.

A közös imádságokon, találkozásokon túl minden egyházmegye saját programokat is szervez a maga ministránsai számára. A magyar nyelvű szentmisét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hivatásgondozó Bizottságának elnöke, Martos Levente Balázs püspök mutatja majd be – idézi a lap a Katolikus Hivatásgondozó Bizottság közleményét.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ministráns zarándok csoportja vasárnap késő délután indult el Kalocsáról autóbusszal, a hosszú éjszakai utat követően hétfő reggel érkeztek meg Assisibe, ahol megtekintették a bazilikát, Szent Ferenc sírját és tiszteletüket tették a szentté avatás előtt álló Boldog Carlo Acutis földi maradványai előtt is. Ezek után folytatták útjukat az örök város felé, ahová hétfőn késő délután érkeztek meg. A találkozó hivatalos része kedden délután a Szent Péter téren, Ferenc pápával való találkozással veszi kezdetét – számolt be a Kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia a közösségi oldalán. Kiskunhalasról négy fiatal: Csikivgya Tamás, Dózsa Botond, Lázár Bálint és Lázár Marcell képviselik az egyházközséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában