Népi Iparművészeti Gyűjtemény

2024.07.14. 16:00

Vaskos falak között lehet alkotni a kecskeméti múzeumban

Kánikulában sem kell lemondani a kulturális csemegékről. Kecskeméten, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben az állandó kiállítás mellett jelenleg két időszaki kiállítás is látható és sokféle kézműves programot tartanak. Mindezek a vaskos falaknak köszönhetően kellemes hűvösben élvezhető.

Sebestyén Hajnalka

Az egyik időszaki kiállítás Az idő vasfoga, mely Harsányi Zsuzsanna festőművész fotókiállítása a kecskeméti temetőkben fellelhető kovácsoltvas kerítésekről. A másik, a Fába faragott történelem című tárlat, mely az évekkel ezelőtt elhunyt, Répás János Népművészet Mestere faragó szoborkiállítása.

alkotás, Kecskemét, program
Illusztráció
Forrás: shutterstock.com 

A Népi iparművészeti Gyűjteményben júliusban többféle szünidei kézműves programot tartanak. A kézműves foglalkozásokra minden korosztályt várnak. Legközelebb július 18-án, csütörtökön 14 órakor sokszínű batikolás szerepel a programban. A hideg festékes módszerrel rendkívül szép pólókat és táskákat készíthetnek a résztvevők. Mindenki vigyen magával fehér 100%-os pamut pólót, az új daraboknál szükséges egy forró vizes mosás előtte.

Azt követően július 19-én, pénteken 15 órakor papírmerítés technikáját ismerhetik meg az érdeklődők. A merített papír egy speciális kerettel készül a papírpépből. Három, különböző méretű lapot készítünk a foglalkozás során, melyeket lehet virágszirmokkal, növényi részekkel is díszíteni. Az elkészült papírok csak később, száradás után vihetők el.

Július 20-án, szombaton pedig fonalmandala készíthető. A fonalmandala egy kilyukasztott kartonon készül, a négy, különböző színű fonalat más-más léptékkel kell befűzni a lyukacskákba, így alakul ki a szép mandala. Némi segítséggel a legkisebbek is meg tudják csinálni. Kiváló alkalom a tűhasználat fejlesztésére. 

Egyéb információ: 30/838-5040 vagy [email protected]


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában