Bács-Kiskun

2024.06.30. 16:18

Tanácsok a kánikula idejére kisgyermeket nevelők számára

Tombol a nyár, a harminc fok feletti hőség pedig nem csak a felnőttek, de a kisgyermekek számára is nehéz lehet. Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ összegyűjtötte a legfontosabb tippeket és praktikákat, ami segíthet kibírni a kánikulát a kisgyermekes családoknak is.

Orosz Fanni Flóra
hőség, figyelmeztetés, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
  • A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ felhívja a figyelmet arra, hogy a kánikulában érdemes kevesebbet elhagyni a lakást, a házat, de, ha mégis a természetbe vágyunk, mindenképpen keressünk árnyékos helyet.
  • A legkisebbekre gondolva hangsúlyozzák, hogy a csak anyatejjel táplált csecsemőket ebben az időszakban érdemes gyakrabban, 8-10 alkalommal, de akár igény szerint is mellre helyezni. A vegyesen táplált csecsemőket és kisgyermekeket is kínáljuk többször innivalóval.
  • A lakásban maradva napközben árnyékoljunk, éjszaka szellőztessünk!
  • Soha ne hagyjuk magukra lezárt autóban a kisgyermekeket. Nemcsak a nyári időszakban fontos erre odafigyelni, viszont a tűző napon különösen veszélyes lehet.
  • A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ végül arra is kitért, hogy mit szabad és mit nem érdemes inni a kánikulában. Azt tanácsolják, hogy a gyermekek lehetőleg kerüljék a a szénszavas és magas cukortartalmú termékeket, helyette válasszanak vizet, frissen facsart gyümölcslevet, joghurtot vagy teát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában