Ajánló

2024.06.23. 20:27

Perec is készül a múzeumok éjszakáján Szalkszentmártonban

Színes programkavalkád lesz június 29-én, a múzeumok éjszakáján Szalkszentmártonban, a Petőfi Sándor Emlékkiállítás szervezésében.

Gulyás Sándor

A rendezvény 16 órakor indul, a gyermekek, a felnőttek a perec készítő alkotóműhelyben kelt tésztából perecet gyúrhatnak, majd a tésztát a fatüzelésű, zárt tűztérrel rendelkező mobil kemencékben kisüthetik, biztonságosan, szakavatott irányítással. Az alkotó cselekvésre épülő foglalkoztatóból nem marad ki a mese, a mesélés sem. 

perec, múzeumok éjszakája, sütés
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Ezzel párhuzamosan a Vizuális élmény program keretében játszva lehet tanulni VR szemüvegek segítségével. A néprajzi kiállítás a fiatalabb generációknak élményszerű, játékos ismeretszerzést biztosít, addig az idősebb látogatók nosztalgikus hangulatba kerülhetnek a gyűjtemény megtekintésekor. A vállalkozó kedvűek Ujhelyi Andrea segítségével megalkothatják saját kerámia, Horváth Béla közreműködésével pedig fából készített tárgyaikat. A pecsétgyűjtő játék keretében öt megszerzett pecsétért egy mézeskalács jár. 

A rendezvényt csikós és a hagyományőrző betyárok bemutatója színesíti. Este a Halasi Concert Band változatos és vidám műsorral kedveskednek a közönségnek. Repertoárjukon a klasszikus műveken, indulókon kívül ismert világslágerek, s azok modern feldolgozásai, jazz, pop- és filmzenék egyaránt szerepelnek. A tábortűz melletti közös szalonnasütés után 21.30 órakor kezdődik a Kincsem című film vetítése a kertmoziban. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában