Voks 2024

2024.06.08. 19:35

Lezsák Sándor személyesen kereste fel a tiszaalpári választókat – galériával, videóval

Két tiszaalpári családot is meglátogatott Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés alelnöke szombaton az Egymillió találkozás napja alkalmából, az önkormányzati és európai parlamenti választások kampányhajrájában.

Horváth Péter

Lezsák Sándor a beszélgetések alkalmával szavazásra buzdította a családokat, hiszen óriási a választások tétje: egyrészt az emberek beleszólhatnak ki vezesse településüket, másrészt az európai politika terén is kifejthetik véleményüket azzal kapcsolatban, hogy a békét támogatják a háborúval szemben, a biztonságot az európai sorozás helyett – hangsúlyozta a képviselő, aki Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is átadta a családoknak. Látogatásaira elkísérte Ágoston Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum és a helyi gazdakör tiszaalpári polgármesterjelöltje.

Lezsák Sándor, fidesz-kdnp, választás
Lezsák Sándor személyesen kereste fel a tiszaalpári választókat
Fotó: Bús Csaba

Két tiszaalpári család is szélesre tárta ajtaját Lezsák Sándor országgyűlési képviselő előtt, aki mindkét családnak kiemelte, hogy rendkívüli téttel bír a vasárnapi választás. – Azoknak, aki nem mennek el választani, az a büntetésük, hogy ostoba emberek által vezetett településen kell élni – hangsúlyozta Lezsák Sándor a helyhatósági választás fontosságára utalva.

A tiszaalpári Almási-Szabó Tibor és felesége, Eszter három gyermeket nevel. Lezsák Sándor látogatásakor hangsúlyozta, hogy a fiúk, Márton, Mihály és Máté biztonságát is veszélyezteti a kötelező európai sorkatonaság. – Gondoljanak bele abba, hogy a tervek szerint ennek központja Brüsszel lenne, és a fiatalok nem hazánkban szolgálnának, hanem például Norvégiában vagy Olaszországban – hangsúlyozta Lezsák Sándor, és leszögezte: a fiatalok egy háborúban csak golyófogónak kellenek. Éppen ezért, ennek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjére adják le szavazatukat, mert a nem megfelelő eredmény iszonyú következménnyel jár majd. Itt a háború eszkalációjára is gondolt az országgyűlési képviselő. 

– Ahogy az Ukrajnáról szóló hírek képsorait láttam, úgy jelenik meg szemem előtt a lángoló lakiteleki erdő, vagy a számtalan lebombázott tiszaalpári ház. Ezt a szörnyűséget el kell kerülnünk, hiszen nincs hova menekülnünk. Most esélyünk van ezt megállítani – nyomatékosította Lezsák Sándor, kiemelve, hogy a választások tétje: háború vagy béke, de ugyanolyan súllyal esik latba a migráció kérdése is.

Ugyancsak a választások fontosságát hangsúlyozta Lezsák Sándor a tiszaalpári Győri Péternek, és feleségének, Gabriellának. Felhívta a figyelmet arra, hogy lányaiknak, Petrának, és Rékának egy békés országban, egy háborútól mentes kontinensen kell felnőni.

Mindkét család egyértelműen kijelentette: leadják voksukat a béke mellett, és másokat is erre biztatnak.  

A Fidesz ötvenezer aktivistája egy nap alatt egymillió embert keres fel személyesen és a választásra buzdít. A mozgósításban Orbán Viktor miniszterelnök, és számos jelentős helyi politikus is részt vesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában