Összefogás

2024.06.23. 17:30

Levendulaszüret a kecskeméti Érzékelések kertjében

A civil szervezetek összefogása ismét jelesre vizsgázott a jótékonyság jegyében. A Lionssal karöltve a hunyadivárosi nyugdíjasok levendulát szüreteltek. A virágokból később szép kis ajándékokat készítenek.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub közös programjaként a Lions klub által létrehozott Érzékelések kertjében levendulaszüretet tartottak – számolt be hírportálunknak Harsányi Zsuzsanna, a Lions részéről.

levendula, Kecskemét
Levendulaszüret Kecskeméten
Fotó: Beküldött fotó

A pénteki hangulatos megmozduláson a fürge kezű hölgyek és egy úr alig 2 óra alatt begyűjtötték a kert elvirágzott tetemes mennyiségű levenduláit. 

Kuli Józsefné Erzsike a nyugdíjas klub vezetője megköszönte a lehetőséget, hogy ingyenesen jutottak a virágokhoz, melyből a klub ügyes kezű tagjai Révész Gyuláné Franciska vezetésével kézműves termékeket készítenek majd. Ezekből többek között a Mátyás Király Általános Iskola kisdiákjainak, és a mellette lévő bölcsődéseknek is ajándékoznak.

A leszüretelt levendulából az Érzékelések kertje melletti Macska-Cicó Bölcsödének, Csiga.Biga Óvodának és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusainak is jutott. 

A héten a kert gazolása, fűnyírása után a Gyenes Kertészet jóvoltából az eltűnt egynyári növényeket is pótolták a Lions klub tagjai, immár ötödször az idén. 



 

 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában