Kiskunhalas

2024.06.14. 19:50

Bányai Gábor: fel kell készülni a vasút és útfejlesztés utáni gazdasági lehetőségekre és logisztikai kihívásokra

Kiskunhalason a Csipke Hotelben tartotta elnökségi ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol Dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért Program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztos tartott előadást a gazdasági szektor lehetőségeiről a Bács-Kiskunban.

Pozsgai Ákos

A jövőt munkával, a szakképzés és a vállalkozások fejlesztésével lehet építeni – írta a tanácskozásról Bányai Gábor kormánybiztos. A politikus szerint a vállalkozásoknak lépést kell tartania a technológiai versenyben, és ebben különösen fontos az agrárszektor és az élelmiszeripar fejlesztése. A kormánybiztos bejegyzésében jelezte, hogy fel kell készülni a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása és az M9 autópálya megépítése után a gazdasági lehetőségek kiaknázására és a logisztikai kihívásokra, amelyek egyes térségek kereskedelmi és ipari szerepét jelentősen felértékelheti a vármegyében. Óriási feladatnak nevezte, hogy a vármegyén belül kiegyenlítsék egyes térségek közötti gazdasági különbségeket, kihasználják a vállalkozásokban rejlő, egymáshoz viszonyított előnyüket, és vonzóvá tegyék azokat a többi vállalkozás és az ipar számára.

Bányai Gábor, Kiskunhalas, fejlesztés
Bányai Gábor: fel kell készülni a vasút és útfejlesztés utáni gazdasági lehetőségekre és logisztikai kihívásokra
Forrás: Bányai Gábor Facebook-oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában