Ünnep

2024.05.06. 11:30

Harmincöt éve önálló Fülöpjakab

Ebben az évben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a település. A jubileum alkalmából emléktáblát avattak a képviselő-testületi tagok tiszteletére. Azon férfiak és nők nagyrabecsülésére, akik 1990-től napjainkig szolgálták Fülöpjakabot – adta hírül a település közösségi oldalán Bodor Sándor, polgármester.

Vajda Piroska

A közleményben az is olvasható, hogy 1988. szeptember 30-án kelt oklevél szerint: A Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa Kunszállás község Fülöpjakab belterületi lakott helyét 1989. január 1-i hatállyal Fülöpjakab néven községgé nyilvánítja. Ezentúl Fülöpjakab községet megilletik mindazok a jogok, amelyeket a Magyar Népköztársaság törvényei a községek részére biztosítanak.

jubileum, évforduló, önállósodás
Forrás: Fülöpjakabi Önkormányzat hírei Facebook-oldala

Az ünnepségen Bodor Sándor polgármester felolvasta a testületi tagok névsorát 1990-től. Egyperces néma felállással emlékeztek meg azokról, akik már nem lehettek az ünnepségen: Kertész János, Oroszi Antal és Szabó József. Ezután ifj. Rigó Imre alpolgármesterrel közösen leleplezték az emléktáblát, amely a polgármesteri hivatal folyosóján kap helyet. Az eseményen Csáki Béla, nyugalmazott polgármester emlékezett meg a település önállóvá válásáról.

Testületi tagok 1990-2024: Cseri Ferenc, Szabó József, Bakró Béla, Gyöngyösi Sándor, Makány Mátyás, Oroszi Antal, Polyák Tibor, Pöszmet Sándor, Törteli Lászlóné, Bodor Ferenc, Csányi István, Dr. Jakab Tibor, Kertész János, Koncz Jenő, Kürtösi József, Rigó Imre, Vakulya Imre, Bertus József ifj., Csankovszki Tibor, Gáspárné Kovács Ildikó, Bakró Tibor, Bodor Sándor, Csáki Pál István, Cseri József, Szénási Zoltánné, Seres István, Fekete István, Csáki Béla, Kürtösi László Ferenc, Nagy Antalné, Rigó Imre ifj., Szabó István ifj., Seres István ifj. Polgármesterek: Csáki Béla, Szénási Zoltán, Bodor Sándor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában