Összefoglaló

2024.05.05. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Május első vasárnapján a délelőtti órákban lángra kapott Balotaszálláson a Balassa Bálint utcában egy családi ház tetőszerkezete, amely teljesen leégett.

tűzeset, Balotaszállás, családi ház
Több tízmilliós a tűzkár: segítséget vár a bajba jutott balotaszállási család
Fotó: Pozsgai Ákos

Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház orvosigazgatója, az Egynapos Sebészeti Egység vezetője volt a Rádió1 Gong Téma című műsorának vendége.

Pénteken és szombaton átesett a próbaterhelésen a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében megépült Kalocsa-Paks Duna-híd – derült ki az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményéből.

Kecskemét múltjában ezúttal a kórházak történetére tekintünk vissza. Felidézzük a 19. század és 20. század első felének eseményeit. Bemutatjuk az Ispotály házat, az Epreskert utcai kórodát, a járványkórházat és a cserepes kórházat.

Idén is sokan voltak kíváncsiak a Déli Agrár Szakképző Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulóinak hagyományos gépes ballagására.

Tavasszal is bukkanhatunk apró, a tojásból frissen kikelt mocsári teknősökre, annak ellenére, hogy elvileg augusztus-szeptemberben kelnek ki a tojásból – hívta fel a figyelmet a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

Idén is rendeztek Öko-Fesztet és Főzőfesztivált Bethlenváros-Vacsiközben a Nádasdy Parkban. Az eseményt, mely a szórakozás mellett a környezetvédelemre is ráirányítja a figyelmet, negyedik alkalommal szervezték meg.

Már javában tart a Tündérszépek szépségversenyünk, de még mindig nem késő jelentkezni.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 2,1 milliárdos eszközbeszerzéséről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Az OTP Bank liga 31. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén a Kecskemét a Paksot fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón szinte végig emberelőnyben játszott a KTE, de gól nem született.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában