Bács-Kiskun

2024.05.30. 13:41

A Füstérzékelő életet menthet mottó jegyében is készültek alkotások – galériával

Idén több mint száz pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeum közösen meghirdetett pályázatára, melynek eredményhirdetését Kecskeméten tartották meg a napokban – tudtuk meg Kovács Andreától tűzoltó főhadnagytól, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Sebestyén Hajnalka

A februárban kiírt pályázatnak egyik témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódott, a másiknak pedig „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” volt a jelmondata. Az ünnepélyes eredményhirdetéséről senki sem távozott üres kézzel.

rajzpályázat, alkotás
A díjazott gyerekek
Fotó: Kovács Andrea

A gyermekek fantáziája határtalan és képesek egy egész világot megteremteni műveikben. A pályázók színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó grafikát, alkotást készítettek. Sok fiatal azáltal, hogy elképzeli és alkotásával életre kelti az eseményt, el is gondolkodik rajta. Ez az elmélyült figyelem, a jövőbeni veszélyes helyzetek megelőzése szempontjából is meghatározó belső élmény és viszonyulási pont lehet.

Az eredményhirdetést megelőző zsűrizésen a vármegyei bírálóbizottság tagjainak nem volt könnyű dolga. Gondos részletességgel elemezték a beérkezett műveket, szem előtt tartva, hogy megtalálják a különösen kreatív, ötletes és üzenetet hordozó alkotásokat.

A következő sorrend született: Kézműves Alkotás "Füstérzékelő életet menthet" kategória I. korcsoportban: 1. Dollák Marcell, 2. Kovács Réka Diána, 3. Tajti Ádám. A Kézműves Alkotás "Füstérzékelő életet menthet" kategória II. korcsoportban: 1. Szederkényi Nikolett, 2. Virág Tifani, 3. Hasztentaufel Emma.

A Kézműves Alkotás "Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága" kategória II. korcsoportban: 1. Lendvai Viktória, 2. Kis Viktória, 3. Aguh Emily. Digitális Alkotás "Füstérzékelő életet menthet" kategóriában: 1.  Süveges Letti, 2. Schumacher Sára és Faragó Luca. Irodalmi Alkotás „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága" kategóriában: 1. Kocka Sára.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában