Munkálatok

2024.04.23. 17:30

A kistérség polgármesterei szorgalmazzák a Tázlár-Csólyospálos közötti útfelújítást

A majsai kistérség polgármesteri levélben fordultak Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz, kérve közbenjárást, hogy mielőbb kezdődjön el az igen rossz állapotban lévő Tázlár-Csólyospálos közötti útszakasz felújítása.

Tapodi Kálmán

A korábbi kormányhatározat alapján az utak felújításában illetékes Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága elkezdte a fejlesztés előkészítését, megterveztette és azt beütemezte saját belső eljárásrendjébe. A terve szerint Tázlártól Kiskunmajsáig 17,9 km hosszúságban újulna meg a közút, valamint Kiskunmajsától Csólyospáloson keresztül, egészen Csongrád-Csanád vármegye megyehatárig pedig 14,2 kilométer hosszon. 

útfelújítás, munkálatok, útszakasz
Kiskunmajsán több bel- és külterületi útszakasz is megújult a közelmúltban.
Fotó: Tapodi Kálmán

Az útszakaszok ügyében Lezsák Sándor is levelet küldött az Építési és Közlekedési Minisztériumba. Mint a képviselő írta: „A kormányhatározat 2020. évi meghozatala és a 2022. évi zárolás közötti két esztendőben mind Csólyospálos, mind a Kiskunmajsához tartozó Bodoglár lakosai számára egyértelmű és pozitív érzelmekkel teli tény volt, hogy meg fog újulni a két igen leromlott, rossz útszakasz. Ennek felfüggesztése, illetve 2022 óta bizonytalan megvalósítása mind a csólyospálosi, mind a bodoglári lakosok körében elkeseredettséget, apátiát okozott. Mindkét helyen aláírásgyűjtésbe kezdtek, kérve a rossz állapotú útszakaszok eredeti ígéretek szerinti megvalósítását.” – írta többi között Lezsák Sándor, aki kérte Lázár János minisztert, hogy a Kormány vizsgálja felül a 2022. évi felfüggesztő döntését, és engedélyezze az 5405. jelű út két fenti szakasza esetében a korábban már megígért útfelújítás kivitelezésének elkezdését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában