Fülöpszállás

2024.04.24. 14:40

Mesefigurákat horgoltak a koraszülöttek számára

Kesikné Horogszegi Márta, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület elnöke kezdeményezésére a Fülöpszálláson működő horgoló szakkör, valamint a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola tizenhárom diákja, valamint négy dolgozója is csatlakoztak a Koraszülöttek Országos Egyesülete akciójához, akik Koripokat, vagyis polipokat készítettek a kicsinyek számára.

Gulyás Sándor

A koraszülöttek polipja, azaz a Korip mára minden PIC (koraszülött intenzív osztály) inkubátoraiban megtalálható Magyarországon: az eredetileg Dániában megálmodott, kedves figura segít a kicsiknek és szüleiknek is abban, hogy a kórházi környezetben töltött napok, hetek, néha hónapok valamivel derűsebbek lehessenek. A szám szerint 45 darab kézműves remeket a minap adták át a Koraszülöttek Országos Egyesülete szabadszállási képviselőjének Jóvér Évának. 

horgolás, mesefigura, koraszülöttek
A horgolt polipokat Kesikné Horogszegi Márta (balról) adta át Jóvér Évának 
Fotó: Gulyás Sándor

– Rendkívül büszke mindenkire, akik részt vállaltak a munkából. Leginkább az általános és középiskolás gyermekekre, akik most, a kezdeményezés kapcsán tanultak meg horgolni – fogalmazott Kesikné Horogszegi Márta, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület elnöke. 

horgolás, mesefigura, koraszülöttek
Koripokat, vagyis polipokat készítettek a kicsik számára. 
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában