Jubileum

2024.04.28. 15:12

50 éves lett a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte április 26-án a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola. A megemlékezésre az intézmény tornacsarnokában került sor.

Orosz Fanni Flóra

Az intézmény jubileumi születésnapi ünnepségén jelenlegi és már elballagott diákok is jó szívvel emlékeztek vissza az iskola falain belül szerzett emlékeikre, tapasztalataikra és nem utolsó sorban az elsajátított általános iskolás tudásukra, mely a jövőjük alapját képezi.  

1714211123958
50. születésnapját ünnepelte a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola
Fotó: Orosz Fanni

Balázs-Kovács Éva, a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola igazgatója rövid áttekintéssel köszönte meg kollégáinak, az intézmény munkatársainak azt a kemény és alázatos munkát, mely már megannyi hullámvölgyön segítette át az immár 50 éves iskolát. Az igazgatónő elárulta, hogy sok nehézséggel kellett szembenézniük az évek alatt, de az, hogy még fél évszázad után is taníthatják a kecskeméti gyerekeket őket igazolja. Balázs-Kovács Éva büszkén mesélte a jó pillanatokat is, többek között a számos felújítást, amivel még inkább gyermekközpontúvá tették az épület megjelenését és az osztálytermeket. 

1714211123912
50. születésnapját ünnepelte a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola
Fotó: Orosz Fanni

Az ünnepségen Pászti András, a Hunyadiváros önkormányzati képviselője is felszólalt, aki személyesen kötődik az iskolához, ugyanis lánya is hunyadis volt. Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója beszédében megköszönte az elmúlt ötven évnyi kemény munkát, az intézményt elismerő oklevéllel ajándékozta meg. A beszédeken túl a jelenlegi és egykori diákok több műsorszámmal is készültek: csoportosan elénekelték A Pál utcai fiúk- Mi vagyunk a Grund!” című dalát, verseltek, táncoltak és különleges zenés műsorral is készültek, ahol a zenei alapot poharak segítségével oldották meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában