Kalocsa

2024.03.15. 19:54

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Romsics Imrét

Romsics Imrét, a kalocsai Viski Károly múzeum igazgatóját az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából Budapesten, március 14-én, a Karmelita kolostorban rendezett ünnepségen az egyik legmagasabb állami elismeréssel, a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

Zsiga Ferenc

– A méltatásban az szerepelt, hogy több évtizedes muzeológusi, múzeum vezetői, tudományos és tudományszervezői munkásságomért kaptam meg a kitüntetést. A Magyar Arany Érdemkeresztet a Karmelita kolostorban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az országból rajtam kívül hét pályatársamnak adta át – mondta el hírportálunknak a kitüntetésről Romsics Imre.

Romsics Imre, kitüntetés, méltatás
Romsics Imre, a kalocsai Viski Károly múzeum igazgatója
Fotó: Zsiga Ferenc

A 2023. augusztus 20-án Kalocsa Városért - Csáky Imre díjban részesített, ugyan ezen év decemberében a Viski Károly Múzeum élére újabb négy évre kinevezett Romsics Imre fontosnak tartotta hozzátenni: „Köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik segítették abban a több évtizedes munkában, ami mögöttem áll. Elsősorban a családomnak, a munkatársaimnak, barátaimnak köszönöm a támogatását és segítségét azért, amit fel tudok mutatni. Bízom abban, hogy mindez sokak hasznára válik!”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában