Kiskunhalas

2023.11.24. 13:50

Nők vezető szerepben: beszélgetés a családi és a közéleti feladatokról a köztársasági elnökkel – galériával

Novák Katalin államfő Bács-Kiskun vármegyei látogatása során Kiskunhalason, a Rostás László Cigány Közösségi Házban találkozott a térség női vezetőivel, fiatal és idősebb, cigány és nem cigány női közéleti szereplőivel. A nők családjukban és közösségeik élén vállalt feladatairól beszélgetett a köztársasági elnökkel és a találkozó résztvevőivel Volf-Nagy Tünde, a közmédia munkatársa.

Pozsgai Ákos

Novák Katalin államfő Kiskunhalason, a Rostás László Cigány Közösségi Házban találkozott a térség női vezetőivel

Fotó: Pozsgai Ákos

A vendéglátók részéről Szűcs Csaba alpolgármester és dr. Lengyel Linda jegyző fogadta az államfőt a Rostás László Cigány Közösségi Ház előtt, az épületben azonban már csak a jegyző vett részt a Női vezetők a helyi közéletben című programon, ahol a vármegyei női polgármesterek, Kiskunhalas női vezetői, a halasi cigánytelepen élő családmentor-hálózatban dolgozó és vezető szerepet betöltő többgyermekes édesanyák, roma nemzetiségi képviselők, érettségi előtt álló és egyetemista roma és nem roma lányok voltak a fórum résztvevői.

– Szeretném, ha tudnánk találkozni, beszélgetni, és erőt adni egymásnak – fogalmazott a köztársasági elnök, aki elmondta, hogy a vármegye látogatások elsősorban az emberi találkozásokról szólnak. Kifejtette, hogy a köztársasági elnöki tisztségét arra is szeretné használni, hogy a látogatásokkal odairányítsa a figyelmet, ahová egyébként kevesebb figyelem irányul.

Külön hangsúlyozta, hogy identitásának legfontosabb eleme a család. Úgy véli, a vezető pozíciókban lévő nőknek, ha van gyermekük, sokkal inkább gondolnak a következő generációkra, így felelősségteljesebb döntéseket tudnak hozni. Szerinte fontos azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy a fiatalok kellő időben gondolkodjanak a családalapításon.

– Az a harc nem vezet sehová, amelyben némely női vezetők arra bátorítják a fiatal női generáció tagjait, hogy mondjanak le a családalapításról a karrier miatt – mutatott rá a köztársasági elnök.

A cigány közösségi házban a beszélgetés közös vacsorával zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában