Szent István napja

2023.08.23. 13:55

Kenyeret sütöttek Szabadszálláson – galériával

Hagyományteremtő szándékkal hirdettek kenyérsütő és rajzversenyt Szent István napja alkalmából Szabadszálláson. 

Gulyás Sándor

Oszlánszkiné Szabó Hajnalka (balról) a kenyérsütő verseny győztese Németné Horváth Bea társaságában

Fotó: Beküldött fotó

A felhívásra sokan jelentkeztek. A kenyérsütő versenyre leadott cipók zsűrizését és az eredményhirdetést az ünnepi program keretében tartották meg a Tájházban. A háromtagú bíráló bizottságnak, Besei Ágnesnek, Németné Horváth Beátának és Czirkó Lajosnak nem volt könnyű dolga a döntés meghozatalánál. 

Végül a következő eredmények születtek. Az élesztős kenyér kategóriában Oszlánszkiné Szabó Hajnalka lett az első. Különdíjban részesült Sztupákné Pásztory Anna (magvas kenyér) és Áipliné Darabos Jusztina (gluténmentes kenyér). 

A rajzverseny eredményeit az új kenyér megszentelését és megáldását követően hirdették ki a Tájházban. A zsűri tagjainak, Csomák Lászlónénak (Cserzsi), Fucskóné Kasza Mónikának és Veres Erzsébetnek sem volt egyszerű dolga, míg megszületett a végső sorrend. Az alsó tagozatos kategória győztese Süveges Olívia lett. A felső tagozatos kategóriában a képzeletbeli dobogó legfelső fokán Pálinkás Katinka és Süveges Emma osztozott. Második lett Győrfi Dorka. 

A nap filmvetítéssel zárult. A gyerekek a Vuk című rajzfilmet nézhették meg, míg a felnőtt korosztálynak a Hippolyt, a lakáj című filmmel készültek a szervezők. A kertmozi ideje alatt finom kenyérlángos készült Ájpli Márknak köszönhetően. A nagy hőségben limonádéval hűsíthették magukat a résztvevők. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában